Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 孤仔訂重高達集中討論

關閉 [複製鏈接]
呢隻要三魚訂金,相信無人會撻訂!
Mcgarden 發表於 18-5-2013 04:05 AM

原來隻野要三魚訂,今次重高真係無死錯人,姑主太了解顧客心態了:58: 佢見多貨,臨出貨先再開訂,但又驚訂客走數,hold住訂客三魚局住佢地一定要去攞貨~我看透你了,姑主。同一原理,無啦啦在再版ex白羊出貨前一個月先開白羊訂,即係話再版ex白羊都會好多貨啦~
原來隻野要三魚訂,今次重高真係無死錯人,姑主太了解顧客心態了 佢見多貨,臨出貨先再開訂,但又驚訂 ...
花少爺 發表於 18-5-2013 01:37 PM

又未必好多貨,而係他們知道自己返到幾多貨,或睡記冇cut貨。
當然, 在商言商, 佢點做你奈佢唔何, 始終市場第一手資料係佢度

我係8魚接近9魚入, 問我見到以家係咁跌緊有咩感覺?點都有心UP
不過講真,都要問自己究竟肯俾幾多錢買, 你心目中玩具值幾多
其實呢個價我都覺得抵左, 比第一版貴左二魚度, 仲想點?

Metal build exia我都係孤仔訂, 以家出面有跌價, 但都未去到我當初訂價
唔通我話:「孤仔, 多謝你平左俾我, 我俾返差價你咩」
孤主兩年前已經變質
回復 49# 果汁先生

變質還變質,就依件事來睇只係樓主輸打贏要
回復  果汁先生

變質還變質,就依件事來睇只係樓主輸打贏要
b855506 發表於 18-5-2013 09:50 PM

SOR 我離左題
以事論事
佢係輸打贏要

=-='
您們好, 請問姑仔在那兒, thx
:unhappy: 講真, 訂貨都係想有貨同免炒價, 訂完之後個價會點未必預計到, 依家都係多9草左右, 算把啦, 本身隻野都8魚啦, 唔好太執著喇.

我嚟緊有5件 x宙船貨未到, 驚緊攞貨時都唔知加幾多 :help:
孤主兩年前已經變質
果汁先生 發表於 18-5-2013 09:39 PM

其實有冇諗過唔係佢變...
係玩具界變左???
回復 52# brianccc1224

你吾係,咪玩la,孤注你都吾知,東方188,信鹅,葵芳,淘大都有佢業務(我記得好似你咁上下),不過未幫襯過買或訂
好明顯Set個局出來屈多d, 已經係生意手法問題, 訂左當然唔多gur
回復 55# b855506

thx, 大大
好明顯Set個局出來屈多d, 已經係生意手法問題, 訂左當然唔多gur
go-go 發表於 18-5-2013 11:09 PM

但又很難這樣說, 佢訂價高, 如果四圍個訂價低佢1魚, 你又為何要在孤仔訂? 沒人能預知不會炒高, 如果炒到1牛你一樣可以8魚幾拿貨走, 難道這時你會保回差價? 事前訂價互有利與不利就僅此而已.
以事論事
ok la. .just a toy.....sometime they will also reduce the price for their preorder customer.
原來隻野要三魚訂,今次重高真係無死錯人,姑主太了解顧客心態了 佢見多貨,臨出貨先再開訂,但又驚訂 ...
花少爺 發表於 18-5-2013 01:37 PM

平時訂野最多都係收人地$50~200訂。我訂Gundam 00 raiser metal build, 唔full paid, 都係落2魚訂。

好明顯今次莊贏!