Toysdaily 玩具日報

[GUNDAM] 第3彈雙飛之原石巨炮不來一發嗎?XD

唔覺唔覺又一個月 又來雙飛行動囉 今次比起上1次既雙飛多魯基斯用色方面作出好大膽既新玩法(其實只係高達配色XD)
其實亦有參考之前另一位師兄既配色作靈感
唔知點解好似冇咩巴打都有整呢台野 唔通真係因為佢冇隻角光頭仔太樣衰 定係高達面唔慣 定橫是係因為好似獨角獸咁白紙一張太悶!? 太多原因
但係我冇理咁多 因為呢D種種缺點反而帶俾我更多創作空間(充其量改色XD)

冇角!? 冇有怕 之前已經知到笨大岩岩出左包專用渣古角 問題解決

接近全白色太悶!? 仲好 任我天馬行空 亂黎都得XD

高達面其實又唔係太差 真係改一改色感覺會唔同晒

其實制作上比起當初砌新安洲真係易好多 充其量只係件多 不過唔難處理 唯一既夾口都只係火箭炮 問題亦不大
整個過程真係輕鬆舒服好玩 唔信!? 砌返隻你就知架啦XD

最後一張圖係我唔鐘意太傳統既動作 所以做左少少惡搞玩下 搞搞新意思 下隻可能玩更大XD

好原石 不來一炮嗎!?XD
very good.. 其實第二配色(紅白藍), 改做Gundam 一向的V角會否好看一點?
nice color scheme :x
雙飛 :71:
Very good support
:71:
好靚!

聽模型店老闆請, 原石既銷量真係麻麻地, 始終人氣不及新安洲, 但外表又相近...
整得好靚, 佳作:71:
回復 2# Henry

唔係唔得 不過咁樣就要連頭頂都要加返野先配合到 就咁V角 有試過 但係好怪
回復 5# skyliner

人氣的確不及 問題在於佢只係出於遊戲小說內 大家對佢認識唔深
回復 1# 怨恭

兩隻作品的塗裝很有特色,不錯
製作分享亦很詳細,謝謝大大