Toysdaily 玩具日報

查看: 13942|回復: 7

[改造交流] 新星 龍神丸!! 在彩虹的另一邊! 再見!!

18年前,魔神英雄傳2 最終話 飛雲講過話會起彩虹的另一邊再見,
18年後, 千盼萬盼, 上年笨大終於出了龍神丸robot魂, 開心到飛起,
諗住可以同老朋友聚舊,點知個笨大爛尾,
有埋試版既戰神丸都唔出埋去就cut o左個系列. 真激氣

早排睇返套 魔神2 , 雖然集集公式化, 但依然好睇! 有愛朋友不妨回味回味
套o野有幾公式化? 基本就係o甘!

故事中段, 邪惡魔神出現!!

飛雲立刻呼叫龍神丸

搭乘後, 龍神丸改變形態~

一輪普通打鬥~

出招, 天空幻龍破!!

機會呀, 飛雲~

絕招!!  星龍劍!!

一早出o米贏lor.

呢個主角屈機公式一直都work, 直至遇見佢..............

後記:
講返盒模型, 一睇就知係祖國珍藏版, 盒o野質料差得很, 卡榫不岩大小, 組件組合有高底, 縫位大到嚇死人, 我改造都改到無心機, 求期完o左就算, 都係等笨大出吧. 雖然可能要等多18年.

特別嗚謝~ Lugnut!!! 真係好掂!

真係好掛住佢地!!!!:79:

我仲係好希望Robot魂會出邪虎丸架!!!!:*
魔神2系最愛啊,當時放學會去同學屋企一起睇:handshake:
黑龍角,正∼∼∼
btw!!! 你隻黑龍角係唔係自己改左d野???:?
我爭一隻三星界就齊晒奸角
e套野係我細個印象最深刻既一套 我睇果時係超魔神黎 之前都追番1,2季  

但係e+笨大進度 都唔知佢幾時先可以出哂咁多隻...
願笨大復刻魔神的一天離我們不遠
這麼能動的新星龍神丸不是我們認識的新星龍神丸XD