Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 魂商店限定 聖衣神話 地妖星 冥蝶的異常價格討論...............!!

佢又o黎料喇~

人o地已經叫佢可以留意下重點係對翼
佢又唔用呢樣做論點o黎反駁都唔知想點........
炒價仙人 發表於 29-4-2013 03:27 PM

我驚一陣又有一大班人回佢講「證據呢」...
:he::he::he:

限定咪貴囉.自己覺得唔值咪唔好買囉.....講完..至於講野要去到呢d位...應該要"停一停,諗一諗"了....無謂又多一個"超越神的人"吧:54:
其實限定個價就一定唔會平得去邊....因為佢預左得死士會追,.... 放通版死硬! 
咁既然有死士追,自然個價就唔會低啦... 所以CHING覺得佢貴而你又覺得佢冇賣點,咁咪唔好買囉...你第一日買笨大野咩...CC DD EE
= =不過都最好訂......好多時唔訂,現貨會仲貴...
好想張地妖星同白羊座放埋一齊><
頭像被屏蔽
其實大家討論下姐 點解突然扯……
而家bandai又冇迫你買
呢d冇咁受歡迎角色自然魂限貴少少啦
起碼佢肯出 有時佢set個價高,但其實賺得可能比ex還要少……
頭像被屏蔽
回復  逆天原罪

佢論點係, 佢一個唔買冇用, 佢意思係叫其他人都唔好買, 從而減低demand, 令生產商下次定 ...
DenloMKIV 發表於 29-4-2013 05:22 PM

笨大見到呢d情況最多cut line而唔會減低個價
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
"一隻台弊要NT.3100,比聖衣神話ex的黃金聖衣還貴(台灣ex的黃金聖衣平均NT.2300上下),我看笨大這次要賠死了,肯定沒多少人會買單的吧"
都係個句啦..

證據呢?cc
回復  yugi

唔太sure你講cut line具體係乜意思
anyway, 而家個價出左街, 正常唔會大幅改變
人地講緊係 ...
DenloMKIV 發表於 29-4-2013 05:36 PM

我反而覺得佢唔會諗減價喎!佢只會唔再出呢d冷門角色或會再提高訂價!
減價只會令佢蝕得更多
回復  逆天原罪

佢論點係, 佢一個唔買冇用, 佢意思係叫其他人都唔好買, 從而減低demand, 令生產商下次定 ...
DenloMKIV 發表於 29-4-2013 05:22 PM

原本各自各表達值唔值冇咩問題~ 人地叫佢留意下對翼∼ 今次可能貴係果到∼ 佢就話你買關佢屁事∼

咁佢唔買唔訂∼ 又關我地屁事
回復  炒價仙人

對翼我剩係睇到有4件parts, 好似係半透明膠片再上黑色
請問ching認為呢4塊膠片佔8千幾 ...
DenloMKIV 發表於 29-4-2013 05:27 PM

咁我又想問...
呢隻不可動既膠值幾多錢???
加上撒娜咁少甲...
點解又開8400yen(連稅)???

我又換轉個角度問...
大家買左聖鬥士咁耐...
有幾多件聖衣係有透明件???

P.S. 買玩具都要搞到咁辛苦,覺得貴未唔買,玩少一隻又唔會死...
叫人唔買冇問題...
不過我想講...
要買既唔會因為你一句而唔買...
相反唔買既亦唔會因為我一句去買黎玩...