Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 魂商店限定 聖衣神話 地妖星 冥蝶的異常價格討論...............!!

請問DENLOMKIV和greatmuta兩位, 你地覺得其他人講的唔夠資格, 咁我夠資格同你地講野嘛~???

我從第一 ...
J子 發表於 30-4-2013 09:31 PM

神話奇女子:handshake:請受在下一拜:77:

心愛之物是沒有定價的,可以放棄已不是心愛、心愛又豈能退而求其次呢?而且神話現象很多是今日不訂後追更貴!:57:

你不買,不能擁有不開心那個不是我;我不買,有錢買其他玩具開心的不是你!:34:

其實燕瘦環肥各有所好,玩玩具最緊要是開心,不是嗎?!:)

ps.其實很多時候出魂限定都是因為對銷售量信心不大,產量少自然貴,品質控制亦有機會做得較好呢!
頭像被屏蔽
回復  J子

我諗你冇睇清楚我d point
1. 我邊句說話令你覺得其他人"冇資格"同我講?
2. 我邊句說話令你 ...
DenloMKIV 發表於 30-4-2013 10:18 PM

第一, 我諗你應該無睇清楚"請問DENLOMKIV和greatmuta兩位"這句, 我無要你幫greatmuta解答埋wo...:78:
第二, 我用24k黃金星矢限定價錢同限定冥蝶價錢比較, 想表示冥蝶不是太貴:78:
第三, 我都話我只是一個普通的小女子lor~~~~~~~:78:
第四, 你對聖鬥士有無愛? 答我吧, 不要回避~~:78:
回復  小堅

我咪話我唔係個個post都追到lor, 咁我睇漏左, 重覆多次都唔係咁大不了者下話

你自 ...
DenloMKIV 發表於 30-4-2013 06:04 PM

嘩,師兄你好勁,自己漏左講到好似人地唔岩咁...
仲要話有咩大不了...
畀個Like你先...
:71:

1)  你講到自己好似係笨大大陸間廠到做咁,你會唔會係咩高層人士???

2) 在下不才,你話用料cheap,咁我想問你咁要幾多錢??? 你講到咁專業,講個實價黎聽下...

3) 由始至終,係你自己覺得就咁噴黑色上去咋,實際係唔係咁??? 有咩理據支持你??? 定係你自己覺得就係???
    我又覺得係黑色係電鍍件喎,點睇???

4) 你話對於一間廠要估計對翼重量一D難度都冇,我又唔覺得囉,如果係咁,就唔會出現咁多QC上既問題,淨係講神話又有排你講啦...

5) 你話用EX斗縫作平衡,不如我又反問返你,你有冇買EX射手??? 你試下唔用支架,睇下會唔會跌啦...

6) 睇官圖我見到三隻色喎,由最上到尾,已經三隻唔同既深淺色啦...

7) 成日又話cheap又話唔貴,咁唔貴既定義係幾多先,唔通好似樓主咁,幾百蚊都話貴,有人覺得幾十都係貴的...
回復  J子

我諗你冇睇清楚我d point
1. 我邊句說話令你覺得其他人"冇資格"同我講?
2. 我邊句說話令你 ...
DenloMKIV 發表於 30-4-2013 10:18 PM

不太明白你最後個句,同股票有乜關連?個比喻好像弱左呀!

炒一世股票都蝕又如何?你情我願冇人逼!正如玩具一樣自己覺得有value咪入囉!so?事實係邊理得人咁多丫!Buy at will and it always be impulsive buying right?
點解要下海???咁買隻神話係咪要同佢去希臘打十二宮

題外話....咩叫做cc??
iamfinethankuuu 發表於 30-4-2013 08:37 PM

終於有人問啦!咩係cc呢?我都好想知
不太明白你最後個句,同股票有乜關連?個比喻好像弱左呀!

炒一世股票都蝕又如何?你情我願冇人逼! ...
iamfinethankuuu 發表於 30-4-2013 11:31 PM

:38:
  講得好,J子買乜野玩具同炒一世股票都蝕錢又有咩關係  
D
終於有人問啦!咩係cc呢?我都好想知
sumissum 發表於 30-4-2013 11:38 PM

好奇心重,請樓主解答{:1_208:}
好奇心重,請樓主解答
iamfinethankuuu 發表於 30-4-2013 11:43 PM

2) 你幾時又轉口風???
你唔係一開始到依家都覺得呢隻野唔值咁貴???
咁貴又買得過???

再講,想討教一下...
J子買乜野玩具同炒一世股票都蝕錢又有咩關係 X 2 ???
好奇心重,請樓主解答
iamfinethankuuu 發表於 30-4-2013 11:43 PM

我可唔可以代答???
講得好,J子買乜野玩具同炒一世股票都蝕錢又有咩關係  
D
cybster 發表於 30-4-2013 11:39 PM

所以無重點的回答真係睇到人都痴:54:現在的人的中文水平好參差不齊下呀!之前有個被ban十幾次的會員仲衰仲語無倫次,一味靠copy人地的說話,諗起都想笑{:1_214:}
又係個台灣傻B囗賤腦智障惹的禍⋯
出埋D廢Post
我可唔可以代答???
小堅 發表於 30-4-2013 11:46 PM

好呀{:1_223:}
2) 你幾時又轉口風???
你唔係一開始到依家都覺得呢隻野唔值咁貴???
咁貴又買得過???

再講,想討教 ...
小堅 發表於 30-4-2013 11:46 PM

有語障{:1_222:}