Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 魂商店限定 聖衣神話 地妖星 冥蝶的異常價格討論...............!!

回復  小堅

炒家目的係賺錢, 冇巿場需求的話炒家自然就冇生存空間
熱門貨幾熱門都好都係玩具, 買少件會 ...
DenloMKIV 發表於 2-5-2013 04:26 PM

見你既回覆,就知你係人定係鬼...
再講落去都無謂...
咁你炒少件會死嗎???
大不了...
:58:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復  小堅

真係好笑
你係度點吠d炒家, 但身體卻很誠實地繼續供養d寄生蟲, d炒家真金白銀咁袋袋平安,  ...
DenloMKIV 發表於 3-5-2013 12:01 AM

最好笑既應該係你啦...
請問訂冥蝶點樣益炒家???
乜唔係直接同魂SHOP訂既咩???
:x :x :x
多謝呢兩位會員帶畀大家既歡樂...
最後講埋呢句...
呀DenloMKIV人兄,「來說ON9者便是ON9人」...
呢句送畀你留為紀念啦...
:43:

<完>
頭像被屏蔽
冥蝶個價又真係幾異常
可以講足20頁{:1_203:}{:1_203:}

我中文吾好
吾太明樓主既台灣中文{:1_206:}
樓主如果覺得貴
不如系笨大facebook留言叫佢減價
系呢到留言無用架:38::38:
唔駛理會呢條cc屁股神啦,左答一句屁股,右答一句屁股....笑死我了!    白痴神經病,唔鍾意咪唔好買!點解大家要認同你諗法呀?九唔搭八笑死我了cc
回復  真真假假

請問乜野叫"神信"?

anyway, 我知你想講乜

如果我係一個生意人, 咁當然係想賤買賣 ...
DenloMKIV 發表於 3-5-2013 12:37 AM

嘩, 真係唔知你點出黎社會做野wo,

唔怪得你會俾人ban AC , 人地問你會唔會原價賣, 其實你答唔會米得羅, 簡簡單單

你寫咁大篇去合理化自己既行為, 唔怪你無啦啦引用咩民主派,

講一套, 自己又做一套

大哥你腦諗下, 一個人只要食野就唔會死, 你有冇見特首同市民講你唔買樓會唔會死,

你唔投票會唔會死, 如果你阿媽話你唔出街玩會唔會死, 咁你一世除左返工就留係屋企?

講野要諗一下先講, 如果你唔執著尼個冥蝶話題, 你都唔會係咁回人post 啦下話

咁我問你, 你出少句聲會唔會死?
樓主說

1) 唔買,咁就有機會令到Bandai減價,但亦有機會唔出冷門品,即係高風險產品。

2)買,就一定令到未來產品貴價,但咁樣Bandai會繼續出。

照咁睇,作為玩家同星矢產品愛好者,只得一個選擇,就係買,咁樣Bandai至會繼續出。

如果係炒家至可以選擇唔買,因為無利可圖,只希望Bandai出熱門貨。

除非樓主可以提出讓冷門貨減價,但Bandai又會繼續出的方案,否則一切都係白說。
回復  iamfinethankuuu

收冥蝶lor

咁多謝你advise先啦

買得一類野多係唔係真係對果樣野愈來愈了解 ...
DenloMKIV 發表於 3-5-2013 12:14 AM

你講得無錯, 我對我身邊所用的每一樣事物我都會去了解佢係d乜先會用, 如果唔係有咩意思??唔通你見到野生菇你會照食?之前先有人因為咁所以攪到好大件事...又要換肝又乜咁....所以問題不在於係唔係買得多或用得多就能夠更了解....而係事實上你要去了解先知道固中價值同可以去作判斷...好像你所講的牙刷, 絕對有了解的價值, 因為仲要配合方法去用, 牙膏等等...了解正確方法可以防範於未然啦!又或者我用另一個比喻......你要用condom時...你會唔會用完都唔了解佢係乜???以為佢係氣球???應該唔會囉係咪?希望呢個唔係你所提到用一世都唔知係乜的東西啦......

所以話係事在人為姐!!!不過冇咩好講.....人人唔同....我絕對求同存異..但會畀忠告囉, 沒有惡意的...希望你明白啦
唔駛理會呢條cc屁股神啦,左答一句屁股,右答一句屁股....笑死我了!    白痴神經病,唔鍾意咪唔好買!點解大家要 ...
kenny121874 發表於 3-5-2013 01:48 AM

條友收左皮啦........開口埋口都係講屁股....佢應該去錯討論區囉.......{:1_214:}
樓主說

1) 唔買,咁就有機會令到Bandai減價,但亦有機會唔出冷門品,即係高風險產品。

2)買,就一定令 ...
mushroom 發表於 3-5-2013 07:35 AM

重點是白說啦{:1_226:}
隻冥蝶真強呀, 居然咁都可以吹鳥咁多頁(人氣爆燈).................{:1_222:}
條友收左皮啦........開口埋口都係講屁股....佢應該去錯討論區囉.......
iamfinethankuuu 發表於 3-5-2013 08:10 AM

TD區變左TB區...
:time: