Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 魂商店限定 聖衣神話 地妖星 冥蝶的異常價格討論...............!!

頭像被屏蔽
回復  iamfinethankuuu

我意思係, 買得多唔代表你好理解d產品生產過程, 個比喻係弱我係承認的

而家都 ...
DenloMKIV 發表於 1-5-2013 02:40 PM

我唔明白點解同炒家買野既人要比你插?佢可能係有錢人,可能係唔知價
你都話呢到無人用支鎗去迫人買唔買,但你又去插人買炒價既玩具,咁你係唔係用緊你支"鎗"去迫人唔好買炒價既玩具呢? 人地有某種睇法同觀點你都係咁講,唔該你唔好講一套做另一套,c兄:67:
回復  小堅

而家睇forum者唔係返工呀, 奉旨要睇哂架咩大佬, 全日咁多post你咁得閒睇哂唔代表人人 ...
DenloMKIV 發表於 1-5-2013 02:27 PM

我真係覺得你同樓主係同類人...
大家都要返工啦,引用左你既發言,右上角短消息有顯示的...
你唔睇係你問題,唔好將問題推係人地身上,仲要講咩大不了...
依家大家討論下,搞到我好似殺你全家咁,你態度好少少好唔好???

1) 你自己廠到做,但又唔係做玩具,你咁講代表咩???

2) 我又唔係專業人士,更加唔係做你所講既廠,依家就係想你講笨大做既料幾錢,咁簡單既問題叫人上網搵???
    你識答未答囉,你連講都唔講,叫人點信,淨係話cheap、平..

3) 睇相反光好多有好多因素,個張相係會場展品,大家因素影響到出黎既效果啦,燈光、相機問題都唔少...
    你講就咁噴黑色未又係冇理據啦,請問你同我有咩分別呢???

4) 估對翼重量同qc有乜關係???
    你又話自己做廠,之前未答左你囉,太重會失去平衡,太輕又好易穿...
    你做廠都知,唔係咩野都係估,要做試驗吧???
    我係話淨係估就得,咁聖衣神話就唔會有咁多QC上問題,而唔係翼既重量同QC有關係,明白嗎???

6) 上面已經答左你啦,唔重覆,你又係用目測既人???

7) 請你爬文啦,我話貴在對翼到,冇話貴左個2千幾YEN全係對翼到喎,我有講既話請指出???
    我係#78已經同你講左啦...
    http://www.toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=206511&pid=6886379&fromuid=3836
    驚你又睇唔到,或者扮睇唔到,以下藍色部分係我之前講既...
  「用最簡單既方法搵佢唔同,主要未就係對翼既透明件...
    唔通我又同你講因為多左條蟲,條蟲會唔會就係你眼中既大舊佬???」
   主要係對翼,其次係條蟲,唔通我叫樓主留意條蟲???
   如果我咁講,你又可以話我條蟲有幾貴,有幾大條啦...
   如果你話我講幾翼值2千幾YEN,咁條蟲你又覺得值幾多呀???

8) 人馬對翼唔係高,而係打橫發展姐,我又唔覺得人馬對翼高得去邊...
    係因為你話EX斗縫做平衡做得好嘛,咁基本都做得好,但係人氣角色對翼就做得唔好???
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復  iamfinethankuuu

我意思係, 買得多唔代表你好理解d產品生產過程, 個比喻係弱我係承認的

而家都 ...
DenloMKIV 發表於 1-5-2013 02:40 PM

唔該你抽時間慢慢爬完文再回覆...
依家咁多人插佢,唔係因為佢叫人唔好買...
而係大家都知樓主背後既目的...
口裡說不,暗地裡並很誠實...
叫人唔好買,但自己又大量入貨的...
正正就係你所謂的炒家...
依家你明唔明???

P.S. 你可以繼續話笨大亂開價的,但我想講我就訂左...
{:1_203:}
頭像被屏蔽
回復  sumissum

點解我要插同炒家買野d人, 以前我係度post過好多, 要講就令起新post, 反正大把機會

...
DenloMKIV 發表於 1-5-2013 03:37 PM

我明白了,有理據就可以插人是嗎?我覺得買炒價的人都有佢地既理據嫁wo,但點解要比你插?

其實呢,點解我要回你呢,你第一句就同人講"而家睇forum者唔係返工呀, 奉旨要睇哂架咩大佬" 你回得就有責任去睇人地講乜嫁啦,唔係一句我唔得閒就咩都算數,就好似我而家同你講,"奉旨要睇哂架咩大佬" 而去繼續話你插幫炒家買野既人,基本上我好忙,我唔得閒睇晒你想講咩嫁......{:1_203:}
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復  小堅

我態度唔好? 點唔好法? 點"殺你全家法"? 反對你講既野就叫態度唔好? 而家係你話我唔睇post嘛 ...
DenloMKIV 發表於 1-5-2013 04:20 PM

係講緊我殺你全家,明白嗎???
睇唔到大不了姐,自己唔爬文又賴係人上身,大不了...

1)  一般有啤野知識既人都估計到??? 咁我想問下依家有幾多玩家有啤野知識???

2)  依家講緊對翼值幾多錢??? 我夠知一件成品要加上好多野啦,不過呢方面唔需要玩家去計囉...
     人地笨大自己有專人去計,你覺得佢唔值咁多就唔買,大把人覺得值得...
     我見你講到好專業,以為你知整一對咁既翼要實際幾多錢咋...

3)  我係話淨係估就得,咁聖衣神話就唔會有咁多QC上問題,而唔係翼既重量同QC有關係,明白嗎???
     而唔係對翼同QC有直接關係,一味用估就得既作品,你會買嗎???

6)  我話貴定價貴左係貴左係對翼到,原因係我用之前咁多隻神話黎做比較,明白嗎???
     一般神話都冇透明件,作為一個玩家今次有透明件,好自然覺得係對翼貴左,有問題???

7) 第6點已經答左你...
    主要未就係對翼既透明件 <<< 你唔明??? 咁你都幾少接觸神話產品...
    不如你舉例有幾多隻神話有透明件啦...

8) 我係話你講「係因為你話EX斗縫做平衡做得好嘛」
    係做平衡做得好呀大佬,幾時變左我話你講EX斗縫做得好呀...
頭像被屏蔽
回復  小堅

我冇話叫人唔插佢丫, 其實我都廢事睇佢講d野, 好多都冇乜意思
我主要係想講, 插人都要有理 ...
DenloMKIV 發表於 1-5-2013 04:25 PM

你又慶事睇...
我覺得你畀樓主呃左囉...
插人係要有理據嘛...

我再三強調大家插佢既原因唔係因為佢叫人唔好買呀...
係因為樓主正正就係你所講的炒家...
到呢到你仲係唔明???

要用紅色再放大畀你睇清楚...
我好好奇&#8943;為什麼樓主一直說笨大的之前出天哭星賠慘了!?
笨大賠給誰了!?
還是樓主天哭星大手入貨,他自己賠慘了!?
自己賠慘所以說笨大賠慘???
我好好奇&#8943;為什麼樓主一直說笨大的之前出天哭星賠慘了!?
笨大賠給誰了!?
還是樓主天哭星大手入貨,他自己賠慘了!?
自己賠慘所以說笨大賠慘???