Toysdaily 玩具日報

超時空要塞MACROSS 四月份分享

頭像被屏蔽
原文章由 cc_hope 於 12-6-2007 09:38 PM 發表

都係果個年代丫嘛~~~
覺得細過果陣睇d卡通片好似好睇過而家......
好似機甲創世紀,超音戰士,超時空世紀,未來警察,超時空騎團,天眼急先鋒........等,都係我至愛!!
:):):love::love:
好過而家電視播果d.. ...

係呀∼而家都無咩稱得上經典科幻動畫....就算有...全部都係Macross...Gundom演變出黎i成為Macross Zero....等等!我當時都好鐘意光速電神....十五機合體...機甲創世記....
超時空世紀就一般∼
以前見到超時空號合金就無錢買!而家可以買但又好難買到∼唉∼wave個隻蚊型SDF-1又唔爭氣(幾時出復刻版呀??)SDF-1我只有模型.....(15周年版):sad::sad:
原文章由 cc_hope 於 13-6-2007 12:03 AM 發表

但其實我有好多款都未齊架~~~仲好努力中....去呢度去個度發掘寶物!:no::no:

我無買到macross金書!唔捨得~
我當年細個都好鍾意去屋村玩具士多搵寶藏......:)
原文章由 裝甲仔 於 13-6-2007 07:35 AM 發表
比你地搞鬼我,心癢癢拎隻yf-19出黎fing下,玩斷?隻右手手指.......:sad:

好大打擊.....:sad::sad:
我隻YF-19放在公司我自己個位度...間中先會將佢變身....錫晒佢∼:loveliness:
頭像被屏蔽
原文章由 vinchan 於 13/6/07 11:16 AM 發表
其實見到你地D相巳經好開心﹐因為真係好壯え飢琱茪茪@D唔識﹐所以我要係阿苦度BID野﹐買下買下﹐買得太多﹐俾我太太鬧到飛起﹐因為D盒太大﹐太阻位﹐而家要分開﹐盒就寄過來﹐餡就包好自己帶回來﹐我都好唔好意思 ...

買禁多丙你非常正常:(
原文章由 裝甲仔 於 13/6/07 11:46 AM 發表
YAMATO 1/48 既紅﹐藍機一定要buy,死都要buy:DD

yes! :$
原文章由 cc_hope 於 13-6-2007 12:22 AM 發表

macross 7果隻max機叫VF-22S

http://i86.pho ...

Thank you brother, i want VF-22S r:shy:
hope 5 d issue
原文章由 santa 於 13-6-2007 01:28 PM 發表

買禁多丙你非常正常:(

我都知我買得多。。。但係隻紅﹐藍機真係好似唔買唔得

:love:

係咁俾你地毒我。。。我真係忍唔住。。。死就死啦
睇下邊個可以靜雞雞幫我訂先

唔該大家幫我:o
原文章由 裝甲仔 於 13-6-2007 11:46 AM 發表
YAMATO 1/48 既紅﹐藍機一定要buy,死都要buy:DD

係呀, 之前未話會再版o個陣, 紅藍機over三差都有人買, 自問真係買唔起, 依家再版, 打死都叫個fd幫我訂左先, 但係佢話驚到時會跌價, 但係我同佢講, 之前三差以上, 依家兩差半唔駛已經有交易, 唔駛諗啦, 仲唔即咩, 雖然一次過入晒紅藍機都唔平, 最多之後節衣縮食啦, 何況我又唔係炒家, 1/48紅藍機係夢寐以求o既收藏品, 價錢升跌對我都唔會有影響:shy:
Time to share my modest  1/55 Macross valkyries. The valks are very old cos I got them since I was a kid. Almost 20 years ago!

cool:)

大家都果然有返咁上下年資:DD
Jun YF-19 Boxset
July SV-51 Black
Aug VF-1 M&M
Oct SV-51 Red
.....
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽