Toysdaily 玩具日報

超時空要塞MACROSS 四月份分享

頭像被屏蔽
您呢幾本Macross書我都有幾本...
但您屋企似超時空號多D....D戰機多到........嚇死^^II 好富貴....我得macross模型同yamato的YF-19咋∼
原文章由 cc_hope 於 11-6-2007 11:23 PM 發表

所以YAMATO其實超醒!知道超時空迷都有經濟能力,專出貴野!
平均當年係亞視睇tv版的今年都就快30啦~:cool::cool:

我都三十幾啦:sad:除左Macross 7外.....其餘都極鍾意!!YF-19更甚∼
wave SDF-1衰在太細部∼否則我會一早buy左∼:*
原文章由 裝甲仔 於 12-6-2007 12:47 PM 發表

?隻我buy左,開都冇開過........一來細,跟D機仔都好?........:blame:

佢出SDF-1左右.....YF-19都出左!見到個價錢同體積.....唔諗!!即刻買YF-19~~
wave部超時空號細到.......點買得落手呀(但我卻深愛超時空號)若果佢賣五舊水有找就差5多!:blame:
I also not like Macross 7 stiry very much, however, Max that plane in final battle i like very much, can  
any brother call me what is the model? i just remeber the plane is appear in plus!
原文章由 GRAW 於 11-6-2007 10:06 PM 發表

!&)) for 2???

我2005年入, 都係!&(*咋喎
原文章由 YF-19 於 12-6-2007 03:08 PM 發表

我都三十幾啦:sad:除左Macross 7外.....其餘都極鍾意!!YF-19更甚∼
wave SDF-1衰在太細部∼否則我會一早buy左∼:*

原來大家都係差唔多大............. :shy:
原文章由 dragonman 於 12-6-2007 08:32 PM 發表

原來大家都係差唔多大............. :shy:

都係果個年代丫嘛~~~
覺得細過果陣睇d卡通片好似好睇過而家......
好似機甲創世紀,超音戰士,超時空世紀,未來警察,超時空騎團,天眼急先鋒........等,都係我至愛!!
:):):love::love:
好過而家電視播果d.......:no::no:
原文章由 cc_hope 於 12/6/07 09:38 PM 發表

都係果個年代丫嘛~~~
覺得細過果陣睇d卡通片好似好睇過而家......
好似機甲創世紀,超音戰士,超時空世紀,未來警察,超時空騎團,天眼急先鋒........等,都係我至愛!!
:):):love::love:
好過而家電視播果d.. ...

agreed...
oops..:shy:
呢d卡通真係好懷念~~~~~~
原文章由 YF-19 於 12-6-2007 03:04 PM 發表
您呢幾本Macross書我都有幾本...
但您屋企似超時空號多D....D戰機多到........嚇死^^II 好富貴....我得macross模型同yamato的YF-19咋∼

但其實我有好多款都未齊架~~~仲好努力中....去呢度去個度發掘寶物!:no::no:
原文章由 Aimergogogo 於 12-6-2007 03:21 PM 發表
I also not like Macross 7 stiry very much, however, Max that plane in final battle i like very much, can  
any brother call me what is the model? i just remeber the plane is appear in plus!

macross 7果隻max機叫VF-22S

plus果隻係新型試作機叫YF-21

好似話係MACROSS 7裡面,正式納入VF系列,但屬特別機種新型機......
如有大大有更詳盡資料,都講下丫!THANKS!

但點睇都好似係頻色唔同,同埋操作方式唔同....

有個網址都幾多野睇~介紹比大家~~
http://www.mahq.net/mecha/macross/macross.htm
頭像被屏蔽
原文章由 cc_hope 於 13-6-2007 12:22 AM 發表

macross 7果隻max機叫VF-22S

http://i86.pho ...

How about 19? I know there are VF-19 in Macross 7, but dose it ever produced in mass quantity? Or they keep using VF-11? :?
其實見到你地D相巳經好開心﹐因為真係好壯觀﹐我係加拿大架﹐以前要儲錢買樓﹐結婚﹐從來都無買過玩具架﹐而家先叫有小小閒錢﹐今次我太太一個人返香港﹐先叫佢買左D野玩﹐因為我太太一D唔識﹐所以我要係阿苦度BID野﹐買下買下﹐買得太多﹐俾我太太鬧到飛起﹐因為D盒太大﹐太阻位﹐而家要分開﹐盒就寄過來﹐餡就包好自己帶回來﹐我都好唔好意思話要再買野﹐今次的收獲有﹕

山口式盒蛋 PART1﹐2
美版藍﹐紅機
YAMATO 1/60 福卡機
同埋用左3@@@蚊BID左二手既
YAMATO 1/48 福卡機﹐馬煇紅色骷髏機﹐VF1-J 隱形連strike parts既SPECIAL SET
1/60 Kong Monstor
兩個升降座
一個VF 1 專用STRIKE&FAST PARTS
唔知買得貴唔貴呢﹖
重有隻GE-10 宇宙飛龍金剛同幾套高達扭蛋
其實我想訂埋 YAMATO 1/48 既紅﹐藍機添。但係。。。。唔知點運過來。。。。
其實個D超合金魂我都流口水好耐架啦。。。唉。。無計。。。唔知等到我有機會返來﹐重有無咁平呢﹖:no:
真係好想入隻宇宙飛龍同金剛﹐重有隻鐵甲萬能俠一號。。。。:sad: