Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Ironman 3 電影今天上映! 之 熱烈期待! 歡迎觀後感(含劇透) 3.75玩具無無聊亂入!

標題寫明劇透先講咋....
成個局都係一流,你班友以為睇左漫畫就好醒,我就用滿大人玩吓你班友....
講 ...
neo.L 發表於 25-4-2013 11:17 PM

不能同意更多,
見到有啲人係咁插真係有啲無奈;
下下俾你估到/如你所願時,
你又話太大路冇新意既姐
無聊…直迫你
無明: 發表於 28-4-2013 12:39 AM

成班科學怪人咁款........唉
不能同意更多,
見到有啲人係咁插真係有啲無奈;
下下俾你估到/如你所願時,
你又話太大路 ...
leftgoaw@y 發表於 28-4-2013 01:35 AM

Ching 唔使亦不必無奈. So far 好友淡友都係各自表述, 並沒有任何不尊重異見之行為, 非常健康...:78:

將軍澳Mcl睇3d,冇問題,應覺好好
期待中國版劇情,我要睇范冰冰啊{:1_207:}一開始都有講王學析係心臟醫生,鋪排係最尾幫tony做手術
整體鋪排ok,有d位比你估下劇情,副總統開p個時都估到
不過真係估唔到滿大人係流(雖然幾好笑),之前外國網仲話第一二集boss係十環幫d靚:DD不過如果滿大人識魔法又唔夠真實,電影咁鋪排都ok
P.s.話說我好流心睇都睇唔到space個件甲同新war machine,新war machine竟然可以出玩具(但佩色又真係唔錯){:1_222:}
再P.s.另外一樣唔係好關事,今集音響當然勁,但冇咩歌聽,上兩集d rock我好中意{:1_222:}
結尾音樂風格極似n年前美劇夏威夷50密探隊主題曲。

回復 233# TsChoi
結尾音樂風格極似n年前美劇夏威夷50密探隊主題曲。

回復  TsChoi
numan123 發表於 28-4-2013 03:34 AM

係La,冇Rock好似冇左Ironman  feel.
成班科學怪人咁款........唉
gumng 發表於 28-4-2013 01:54 AM

多謝。

終於有c兄回應。比人彈下,我心裡舒服好多了。
滿大人個位我接受
但係句lesson number one heros theres no such thing

i am going to offer a choice an empty life or a meaningful death

today will be the first day of what is left in your life
Cut左?????
回復 237# getter1234
第二集trailer都有d位cut左{:1_222:}
可能今集導演專登用黎fake人
終於睇完 IM3...好老實, 我真是好鐘意
套片充滿娛樂性...冇咩悶位...
特別是滿大人的舖排...可能唔夠終於原主...不過有創意我鐘意 :he:
最後 PEPPER 大發神威一幕, 真是夠意外...

超期待 Avengers 2, 想睇下編劇點樣安排冇左個反應堆的 TONY 點樣重新變做 IM

IM 系列, 再見啦 :78:
回復 237# getter1234

cut左好多 :ice:
回復 239# 36韜

無arc reactor係個人心囗:然無題啦   佢由第二集始每套甲都有一當
睇完。始終第一集最好看,今集新意已經在trailer睇哂。
比第二集精彩,但唔好太大期望,中段有悶場,愛國者完全可有可無,滿大人完全係敗筆。
Avengers 比較精彩,今次得一個ironman有點......
RDJ都有點難支撐一套戲,thor 2真係令人擔心
今次滿大人既安排絕對係對marvel迷黎講最出人意表既一次,
電影同漫畫係2個完全唔同既形象,
藉此改變好多o係美國人眼中既"假中國文化",
同時問題有好多,個人不滿係:
Tony既焦慮症同對Pepper既死o個刻既內心感受落筆唔夠
(其實之前Tony見到Pepper做左實驗品既表情好到位)
愛國者表現十分差
Tony同黑人既身手拍得住超級士兵...
總括而言我個人就好鐘意今次滿大人既角色
雖然無視原作但好有特色
劇情緊湊曲折,boss戰場面出色,
但劇情上Robert多左唔少獨腳戲見到佢確實有點吃力
希望o係avengers 2會有更好既表現
但我記得最後Guy Pearce好似講左句:「我才是真正的滿大人!」之類的話
{:1_203:}那麼,大家只是誤會了那戲子是「真正的」滿大人罷了!