Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Ironman 3 電影今天上映! 之 熱烈期待! 歡迎觀後感(含劇透) 3.75玩具無無聊亂入!

Gwyneth Paltrow Doesn't Think There will be an IRON MAN 4

Like I've been saying, there were a lot of surprises in Iron Man 3, and people aren't expecting what they're going to get. I loved what they did with it though, and Iron Man will be back, but Gwyneth Paltrow doesn't think there will be an Iron Man 4

During an interview with Geek Nation the actress, who plays Pepper Potts in the film, is asked about a fourth film. This was her response...

"I don’t think there’s going to be [an Iron Man 4]. I think we’re done with Iron Man."

It makes me wonder what Marvel is planning for the character, but having seen the movie I know for a fact that Iron Man will be back, Marvel says so. It's the last thing that pops up on the screen after the credits roll. So the question is... will there be an Iron Man 4, or is the character just going to appear in the other superhero movies Marvel is making? He's got to at least be in The Avengers 2, but you never know. As of right now Downey Jr. isn't signed on to do any more Marvel films, and neither is Paltrow

I can't wait to see what you all think about this after you see Iron Man 3 for yourself.
的確好睇過上集好多,可惜Pepper冇專用甲
stonekeung01 發表於 26-4-2013 02:50 AM
相信只出 Pepper 最後結尾個造型就夠照 ~ :43:
im mk1~7 & wm 1.0 已出過!!

im mk 42 & iron patriot 已開訂合金化!!

wm 2.0 黑銀配色無出現!?

mk35"伸縮抓"剛開訂pps化!!

mk17"重砲裝"將合金化!!

mk38"駝背佬"將mms化!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mk8~41中好多影都唔見!!

戲中著過下,見過下,得番以下幾款!!

mk25,33,37,39,40

所以ht出im機體最多出多6隻掛......(連wm2.0)
套戲我覺得好睇,由其係tony比人鎖住,隻手係咁chok, d甲都唔飛黎,比佢笑死。不過有小小不足係最後d裝甲出唔夠10秒就爆晒或比斬件,HT出玩具都投入唔到。
看完後
感覺與期望的有點落差
但不知落差在哪?:36:
咁最後係咪已經靠手術拎返晒D碎片出黎?即係唔需要再依靠弦反應堆所以掉左佢?
看完後
感覺與期望的有點落差
但不知落差在哪?
tamiomonkey 發表於 26-4-2013 11:53 AM

我又係覺得好睇但少少失落, 可能本身我期望tony 會自己注入extremis 再用全新甲去屈機, 可惜無....
咁最後係咪已經靠手術拎返晒D碎片出黎?即係唔需要再依靠弦反應堆所以掉左佢?
迪捷路貓 發表於 26-4-2013 12:33 PM

係 Tony 打入佐 Extermis 後, 有佐自我康復能力, 所以唔洗再怕碎片刺入心臟. 咁身體個弦反應堆就唔再需要, 最後掉佐入海~
我未睇, 不過可以答下:
tony心口arc reactor主要是用來防止飛彈碎片入心臟的, bonus係提供能量比裝甲, ...
jeffloh 發表於 25-4-2013 02:45 PM

師兄, 你睇果時, 留意吓. 因為 IM2 時, 已經話套甲自己有 arc reactor, 但今集套甲竟然係要充電, 而且係最緊要時先無電, 死未~
看完後
感覺與期望的有點落差
但不知落差在哪?
tamiomonkey 發表於 26-4-2013 11:53 AM

十分同意。

可能是宣傳太大,豈料戲内敵人犯罪規模小,

戲碼不夠,仲多左友情、温情、搞笑輕輕鬆拖一下,

在Marvel的精密計算下,会把大戲碼放在Avenger身上,其餘的个别英雄,

一定会計過度過,你一定覺到喉唔到肺。

有點失落,又可能因太多問題。

1/一開始个腦放射图好勁,但又同劇情冇關冇下文。

2/一夜情才女博士應該是忠?OR奸?未有机会表達,

就比人"砰"左。

3/好X-MEN。第一、二集都鬥智鬥科技,今次冇得鬥,Tony大勝利,所謂的威脅好弱。

或者是威脅根本不成立,如果比人炸大宅个一幕,Tony一早醒覺,任何一隻ironman都可以打敗對手。

(所以才女是奸的。在大軍壓境時令人分了心)

4/Tony落難,冇ca11人幫拖,返而自己查,但佢又唔係偵探。

咁啱有人收留,又咁啱在爆炸士兵事發的小鎮(可能是之前查過佢,所以混亂之際飛左去該地址)

但又咁啱有電台車咁啱有Fans,咁啱滿大人豹房又有付近。

咁多巧合,皆大歡喜咩?

仲有,Tony單拖可以搞定D殺手?Black widow就得姐!

5/咁pepper点算呀?話要醫好佢,点知醫左自已心藏先?

之後又冇話点醫pepper!

个心一早應該做手術啦!

6/…………仲有

當一切由旁白交代,你就知劇情太多or太散了,要用獨白講明。

好野下次再講。
回復 190# 無明:

師兄, 仲有呀, 套 mk42 咁弱既, 次次打果陣就散哂, 基本唔係 Ironman 應該有既水準. 我地 expect 既 ironman, 應該打得吓嫁喎, 因為上次仲可以同 Thor 打.
回復  無明:

師兄, 仲有呀, 套 mk42 咁弱既, 次次打果陣就散哂, 基本唔係 Ironman 應該有既水準. 我地  ...
coltrane 發表於 26-4-2013 03:07 PM

今次唔同呀!MK42逐件自已会飛的。

仲有話明是Proto type.冇乜戰力。同MK7,MK6冇得比。

咁,問題又來了,如果MK42是試作版剛剛成功,咁点解之前的MK8至41一早就成功仲咁多功能呢???????????
要充電呢點我覺得係ok既  主要係提供笑點
另外你要合理解釋係有的
42係岩岩整好  係比人攻擊佢屋企果陣, ...
cheong1990214 發表於 26-4-2013 04:48 PM

充電是合理,一直Ironman都有能源限制。

問題是,好唔明,佢落難要充電

1/点解唔召喚任何一隻家中的ironman去接濟佢呢?

2/手機不能打比Jarvis的系統?接不上家中地庫的Ironman?

仲要打比个细路,再比MK42同佢講電話?
感覺個結尾係想完左個ironman三部曲,否則根本唔需要做手術。
回復  無明:

1 佢唔想比敵人知佢未死
2  佢冇帶手機  同電腦壞左 如果唔係佢唔會去左個小鎮道  另外佢 ...
cheong1990214 發表於 26-4-2013 06:47 PM

第一點,在Tony於小鎮被人襲擊後就已經講唔通。果陣就已經可以call裝甲。

另外,充電問題真係純為攪笑,以及做難題俾Tony。不過咁做係完全反晒第二集的設定。
因為第二集個弦反應堆更新後,能量已經變成十世都用唔完,直接用弦反應堆能量就得。

仲有個怪位,電腦卓飛的主機究竟在哪?
照道理,應該在大宅地庫。但現在的拍法,即頭係跟住件42飛咁。42甲冇電,應該係同主機失去聯絡,而唔係主機休眠。
唔通電腦卓飛的魂魄,跟埋42飛走?咁自爆果陣,係咪死埋?