Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Ironman 3 電影今天上映! 之 熱烈期待! 歡迎觀後感(含劇透) 3.75玩具無無聊亂入!

im2 中mk6 係最後打果陣 用完招大招清雜兵之後都話無能源
avengers 中mk7 想係外面打條大蛇 系統都同佢講係能源用完前係打唔穿外殼
由此可見 arc reactor都唔係無限能源 cheong1990214 發表於 26-4-2013 10:48 PM

好論點, 其實arc reactor的確係可以有無限能源, 不過都要睇佢輸出有幾大, 套裝甲出力又幾大,
好多人誤會左無限能源就可以不斷用甲,但其實就正如太陽能咁, 太陽的確不斷放太陽能出黎, 但你儲左幾多, 只能用幾多, 用裝甲的消耗快過儲的量就一定會無能源...
其他網站的網友解釋:
原著入面絕境(Extremis)病毒強化人可唔可以咁劈菜咁劈Ironman?

原著入面tony第一次打Extremis強化人果時被打到全身骨折+內臟破列
佢都以為自已死更,
結果佢把心一橫自已都注射Extremis,結果慢慢復原之外,
仲得到用意念操摐機械同電腦既能力(同電影唔同,電影要動作or比指令,漫畫就佢只要諗就做到)
之後運用依種能力開發出絕境裝甲,一出去就秒返dExtremis強化人
漫畫都講Tony心臟係執好左既,其實已經好少拎返出來講
再者後期Tony有Superpower
因此我唔明點解咁多人話Tony執好左心臟,冇左個反應堆就著唔倒甲,所以就完左
其實如果跟漫畫的話,拍多幾集都仲得
im2 中mk6 係最後打果陣 用完招大招清雜兵之後都話無能源
avengers 中mk7 想係外面打條大蛇 系統都同佢講係 ...
cheong1990214 發表於 26-4-2013 10:48 PM

唔係喎

im2 出完大絕後, 佢仲好多能量飛番去救條女!
回復  BuyNgBuy
兩條友兒兒戲戲咁扮Rambo...]
聽講導演好似係八十年代轟天砲,幻影英雄,吾通導演拿手&#2 ...
船頭尺 發表於 27-4-2013 11:57 AM

比你咁講一講,lM3真係有D轟天砲影子。

成个屋炸毀

黑白配

Tony瘋狂,神經質又似

Tony單拖查案,入滿大人屋企,用釘熗殺敵
(話時話,今次殺死人特别多)

尾場船廠鋼架場景

以上場景/情節全是80年代轟天砲常見。

点解冇人插我買左???

我出賣左大家,貪平入左試下。

又多件!!傻的嗎?

轉貼:
鐵甲奇俠3�鋼鐵人3(Iron Man 3)觀後感:女人不可小窺

http://kazuohk.blogspot.hk/2013/04/Iron-Man-3.html
回復 216# stonekeung01

其套戲完咗,字幕出完後,有行字寫"tony will be back""
全部同意。

A,一直覺今集逐件甲飛是匪夷所思,就算会反地心吸力浮空,不代表可九秒九飛八百公 ...
無明: 發表於 27-4-2013 01:16 AM

"C,滿大人呢个"自制心魔",自制供求,是對美國的最大諷刺。暗指"X登"是自制的敵人,串得好應。" --- good point!
回復 218# 無明:

呢集tony身手超好仲吾係猛探?:38:但整體算好過第二集既…
"C,滿大人呢个"自制心魔",自制供求,是對美國的最大諷刺。暗指"X登"是自制的敵人,串得好應。" ...
BuyNgBuy 發表於 27-4-2013 07:20 PM

btw,  IP的一身美國旗造型全為了總統被行刑這一幕。

IP也是Aim把美國形象具體化,以製造被害危機,IP同滿大人是一對的。
回復  無明:

呢集tony身手超好仲吾係猛探?但整體算好過第二集既…
船頭尺 發表於 27-4-2013 08:34 PM

唔夠Rhodny跨張!
我係又一城睇,唔覺得好暗。但一到打、快速鏡頭就好矇。  遲d 出BD要再睇清楚做乜!

我MCL JP一樣好暗,加埋3D仲辛苦!
船頭尺 發表於 27-4-2013 11:33 AM
回復 224# 無明:

你的觀察力真好 {:1_226:}
回復  無明:

你的觀察力真好
Assassin 發表於 27-4-2013 10:53 PM

多謝。

Nobody nobody but u. pak pak pak pak nobody nobody but u.

nobody nobody nobody nobody!
無聊…直迫你