Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 「MAKETOYS」超多圖 - GIANT破壞大帝 (必看!最後更新﹣正氣舊頭+ 秘密武器燒烤叉.

2013-02-19最後更新:

首先請容許我說聲不好意思,一連三次更新,不是想看官們三次進來支持。
其實要把玩這巨物,分體,合體,Set pose,影相,頭兩次已經用了很多時間,不分兩次不行。

那這次呢!?其實打算用今晚把六兄弟結合後(是,單是結合我要用一晚),便放回Display Box。就算新版配舊頭,六合一武器我也不打算出post更新了。

誰知,我第一次把舊頭配上新版綠巨人,發覺正氣了很多,很帥!此其一。

其二,再組合方天劃戟(此乃綠色新版獨有),方發現不單武器帥呆了;而且更再次肯定廠方誠意及心思,他廠真的望塵莫及。
不分享!?不行!

舊頭配新版,新武器,一個字,帥!

下文提及過,「格格格」關節,單手舉㦸無難度!讚。

關鍵除了是「格格」關節外,廠方更加於手掌內造了一坑槽,可以將燒烤叉沿坑槽套上。拿得異常穩陣。坦白講,呢個設計有別於一般圓栓型設計,真的感受到廠方那份誠意。

最後,就係組合綠版獨有的燒烤叉,把六把武器套上掉臂,六合一。

再次感謝各位支持! :64:

:71:
靚相支持!
呢隻野我都未得閒影
同埋應該個影棚都唔夠大:30:

btw其實MT綠GIANT支燒烤叉係抄/參巧TFC大力神
不過TFC出果時冇咩人講呢點
MT出黃Giant果時冇叉,到綠Giant一出叉就比人讚到天上有地下無:67:

btw我都share下最近我影ge MT紫甲先:77:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-200846-1-1.html
Waven兄,實不相瞞,我就係睇到你嘅靚相正report,先至愛上MT一眾文及甲。真係唔敢喺你面前班門弄斧。

此外,準備緊為文甲寫報告及影相,但有你嘅珠玉在前,又想擺脫waven大靚相影子,想影出另一種感覺; 實在係非常困難。

抽水先:43:
回復 34# elvischoi

掂呀!容許我參考呢個角度嗎!?

:$

(內裡嘅係Combat Here!?)
回復  elvischoi

掂呀!容許我參考呢個角度嗎!?

(內裡嘅係Combat Here!?)
你好 發表於 20-2-2013 10:37 AM

個函係禮盒文,仲REPAINT 緊:80:
隻小腿唔上色:53:
個函係禮盒文,仲REPAINT 緊
隻小腿唔上色
elvischoi 發表於 20-2-2013 10:44 AM

禮盒文那就應該是Combat Hero了。

Repaint!?使唔使噴灰底? 期待。Ching會「變」佢做SG文?:handshake:

我有你嘅技術加勇氣,就唔使‘Side“錢高追了。
抽水先
elvischoi 發表於 20-2-2013 10:06 AM

我又抽水..........:43:

sorry...冇相架 !!:78:
(weekend 先 開來玩:78:)
我又抽多下先:34:
回復 38# 滴滴仔

等你靚相。^^b
回復 39# 玩具人傀儡

正! 歡迎中出。XD.

越熱鬧越好。

Ching點睇呢隻Giant?
Waven兄,實不相瞞,我就係睇到你嘅靚相正report,先至愛上MT一眾文及甲。真係唔敢喺你面前班門 ...
你好 發表於 20-2-2013 07:56 AM

:50:
係wo睇返自己個post同pm原來當日你有問我去邊到買!:66:
你好兄你地方大咁多可以影好多唔同角度!
不過唔緊要啦最緊要開心share嘛!:61:
係wo睇返自己個post同pm原來當日你有問我去邊到買!
你好兄你地方大咁多可以影好多唔同角度 ...
waven 發表於 20-2-2013 01:57 PM

我呢啲小兵,Waven兄唔記得喇。:ice:

係呀,所以我都可以話係你半個Fans嚟...XD :D
係wo睇返自己個post同pm原來當日你有問我去邊到買!
你好兄你地方大咁多可以影好多唔同角度 ...
waven 發表於 20-2-2013 01:57 PM

我呢啲小兵,Waven兄唔記得喇。:ice:

係呀,所以我都可以話係你半個Fans嚟...XD :D
回復  滴滴仔

等你靚相。^^b
你好 發表於 20-2-2013 01:31 PM

我諗唔會有靚相睇...:(

我一年都唔會影多個十次玩具相個d人...:64:
(除非間排好c food 行..先會影:43:)