Toysdaily 玩具日報

ENTERBAY MICHAEL JORDAN 聯盟

peja 發表於 8-6-2017 07:47 AM
Ching,thx for share!好似真係瘦左dd,你覺得可動性如何呢?

都算幾好! 但係可能我未玩過enterbay啲素體, 我又玩開一比六嗰啲硬身素體, 總係覺得呢個body有啲軟身, 所以我擺pose嗰陣我都特別小心, 就放少少尋日用iphone影嘅相比大家睇吓啦! 遲啲再認真影!
外包裝

內包裝, 感覺有啲似鞋盒!

一比九嚟講個頭雕真係不得了!

對鞋都做得幾detail!

擺jumpman動作, 有同一比六接近嘅通病, 舉高手感覺總係怪怪地!

放低手感覺好好多!

同場加影, 話說大家都係一比九,點解ironman高咁多嘅?好明顯,Ironman係打中鋒嘅!{:1_208:}

pnchan 發表於 8-6-2017 11:57 AM
都算幾好! 但係可能我未玩過enterbay啲素體, 我又玩開一比六嗰啲硬身素體, 總係覺得呢個body有啲軟身, 所 ...

擺到靚姿勢o既話,都幾好,細細隻方便屋企冇位放的人~
ZARD 發表於 9-6-2017 07:35 PM
擺到靚姿勢o既話,都幾好,細細隻方便屋企冇位放的人~

係!真係啱晒我!個盒背仲要預告埋呢個,死得囉,仲唔三隻買晒?:)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
pnchan 發表於 9-6-2017 09:08 PM
係!真係啱晒我!個盒背仲要預告埋呢個,死得囉,仲唔三隻買晒?

EB一早預告會出埋 Pippen 、Rodman咪好囉,
細細隻應該好多人會入埋。
上次1:6 Pippen 個樣差D ,希望今次1:9 個樣似返。

但成個Series 2 得3個球星咁少?
ZARD 發表於 10-6-2017 08:43 AM
EB一早預告會出埋 Pippen 、Rodman咪好囉,
細細隻應該好多人會入埋。
上次1:6 Pippen 個樣差D ,希望今 ...

上次喺EB八卦過話會出其他舊球星嘅, 可能係另一個Series呢! {:1_374:}
1/9 系列,我覺得暫時黎講,係身形比例同頭雕做得最好都係jordan, 反而之前果d 1/9 球星好多係身形上都比較大偏差,james,真係太瘦,curry,又高得濟,希望黎緊既pippen 同rodman 生生性性出得好d
章戎 發表於 11-6-2017 01:34 AM
1/9 系列,我覺得暫時黎講,係身形比例同頭雕做得最好都係jordan, 反而之前果d 1/9 球星好多係身形上都比較 ...

希望啦,講真,我覺得呢隻個身材有少少偏瘦,但係着齊所有配件就ok囉!

之前同EB合作出過隻特別版1:6 MJ 的HK-Kicks 首腦人H,貼咗張咁o既相,
我懷疑就係1:9 Series 2 會出的球星,因佢有tag到enterbay,不過奇怪會有Curry。

ZARD 發表於 14-6-2017 06:13 AM
之前同EB合作出過隻特別版1:6 MJ 的HK-Kicks 首腦人H,貼咗張咁o既相,
我懷疑就係1:9 Series 2 會出的球 ...

唔奇吖!淨係呢度已經四個出咗或者講明會出㗎啦!如果出埋巴克利我就更高興啦!{:1_208:}
前兩日喺網上搵到個mafarlane toy嘅籃球架!放埋落隻1:9佐敦到,size都算幾啱喎!{:1_208:}

同好分享^^