Toysdaily 玩具日報

[其他] 有冇人覺得JOKER 2.0

好似HT隻萬波出得差,唔通又叫D客自己造呀?
唔通我去餐廳食飯,碟野唔好食D客又要自己炒呀?
其實唔係 ...
akiaki 發表於 9-2-2013 09:44 AM

你完全誤會我既意思,我唔係叫你買隻HT改,係叫你直頭自己整......
你既比喻完全唔明我既意思,你唔駛幫親人,你都唔係客人....
講白D就係,隻如你想要隻孟波,但HT個隻係垃圾,唔通你一定要買咩?
真係好想要,點解自己郁吓手真係咁難?如果造得衰可以再造,造到好為止,前提係你想要追求到咩程度....
回復  neo.L

Ching 冷靜.....
雖然吾知係味HT FANS 但大家都係12吋愛好者 , HT 大家都入吾小, 多少會 ...
BiGKY 發表於 9-2-2013 10:13 AM

我由頭到尾都係咁冷靜,我既意思好清楚咁寫左出黎,我知可能有人會誤會,但我睇左幾次先貼出黎,你地睇清楚我寫咩先啦.....

我再講番隻joker,我唔覺好好,個個講QC好更加令我以為大家唔係同我買同一件產品......
第1,件紫色大衣簿頭位好差,而且可以件件都唔同,呢點係大量生產技術問題,理解!
第2,如果唔加炸彈係KATO怕影響外型,咁比幾粒炸彈黎自己車上去都得掛?我相信係HT慳皮決定...
第3.我件冇左粒釘上去HT攪,佢話一定要成隻換,但係就由後面拎D開過既黎,我睇成件紫色大衣畸型既,話唔得,佢再拎第2盒有紙皮盒既黎開,但隻野一睇,成隻比人輪姦完咁,我好奇睇吓個紙皮盒,有幾條膠紙貼過幾次,居然扮開新??我話唔掂,之後佢話"公司規定只可以開兩盒"....
      我真心覺得"好X野阿你"......之後番到屋企發現件紫色大衣入面件灰色西裝兩隻衫就都係左就.....
我真心唔明佢QC有咩咁X好??HT某某員工完全係垃圾.....
頭像被屏蔽
你完全誤會我既意思,我唔係叫你買隻HT改,係叫你直頭自己整......
你既比喻完全唔明我既意思,你唔駛幫 ...
neo.L 發表於 10-2-2013 05:38 AM

Ching ~你衣D係打橫黎講,當初未有實物我地就比錢加上其待佢出,

佢出左貨之後吾鐘意,就要我地"吾鐘意就自己整:?
我由頭到尾都係咁冷靜,我既意思好清楚咁寫左出黎,我知可能有人會誤會,但我睇左幾次先貼出黎,你地睇清 ...
neo.L 發表於 10-2-2013 06:10 AM

明白 !!

除頭以外, 我接受能力好高
neo.L 兄既例子,正正說市場上不夠競爭者的问題,候活落order話睇多幾盒?得得得,即刻a兩盒有&#3838 ...
Strawberry 發表於 10-2-2013 06:41 AM

公司規定....:sad:
回復 62# neo.L

黎個新年快樂先!
現在HT服務好差,得件衫有事又迫人成隻換!
攪到浪費時又由頭到尾Check多次!
換果D咪輪姦貨!
Ching ~你衣D係打橫黎講,當初未有實物我地就比錢加上其待佢出,

佢出左貨之後吾鐘意,就要我地"吾鐘意 ...
BiGKY 發表於 10-2-2013 07:36 AM

恭喜發財師兄!
我同師兄一様除頭以外接受能力好高:34:
其實我想做消費者,唔係做製作人,我自問無咁好手藝去造一隻。
如果批評親果D野我都要自己做,咁我要識做七十二行先得?
話曬HT的是專業人才,相信佢地有實力能做更好而已。
頭像被屏蔽
我由頭到尾都係咁冷靜,我既意思好清楚咁寫左出黎,我知可能有人會誤會,但我睇左幾次先貼出黎,你地睇清 ...
neo.L 發表於 10-2-2013 06:10 AM

其實我覺得JOKER2.0 眼神有點空洞,唔夠有神,看回joker 1989都是可動眼,但真有點完美感覺。但整體2.0算不錯,配件我本人就唔多like,又大又無位放,還是1.0好好多。
我有1.0和2.0。1.0 QQ地唔似joker,2.0光面眼神都唔似joker。

致於第3點,其實一直覺得Hottoys過份,又不是無理換野,但一換野就比D開過,其它人換過的舊貨人,嘩,老老實實,件貨是有問題我才換,你再換一件有問題比我,良心何在?成千元,一點服務都無.....
如果下下都话ht做的唔似唧,自己去做啦
就好像系度讲,唔好讲人地踢波渣啦,自己去踢啦
唔好讲人地餐厅唔好食啦,自己去煮啦
我们身为消费者,有基本的评论权力,买咗野,up几句都得挂~
以前ht会听民声,宜家未必会
事实是现在的ht确实好冇heart,很多时可以做的更好的,但往往只做到仅仅够
其实大家都知,大家都是恨铁不成钢的心态,不过版友之间就唔好互相攻击啦~
係呢度講 Ht 壞話,  gud luck :34:

你地呀, 唔鍾意個特首既話就自己做, 如果做得唔好過佢呢, 就 繼續食屎知唔知 :34:
1:6好像也沒的選擇....HT拿獨家版權..:80:
其實要求太高既話係要自己落手造.....唔係比說話你地聽,你地POST既相都係人地自己造,事實上要達到自己既要求 ...
neo.L 發表於 9-2-2013 06:41 AM

阿師兄你真係傻傻地,消費者對自己買的產品不應該有要求?
人地post出黎是對玩具的一種期望,你叫人不能要求,難道要逆來順受嗎?
唔通出去食個雲吞麵,個碗入邊有曱甴,你叫人地唔可以有要求,想食得好自己整?
你既比喻完全唔明我既意思,你唔駛幫 ...
neo.L 發表於 10-2-2013 05:38 AM

師兄你係咪__架?