Toysdaily 玩具日報

[其他] 有冇人覺得JOKER 2.0

其實要求太高既話係要自己落手造.....唔係比說話你地聽,你地POST既相都係人地自己造,事實上要達到自己既要求 ...
neo.L 發表於 9-2-2013 06:41 AM

好似HT隻萬波出得差,唔通又叫D客自己造呀?
唔通我去餐廳食飯,碟野唔好食D客又要自己炒呀?
其實唔係想話要佢出到神級咁,不過都唔想出得咁肉酸。
笑面樣,服裝,配件係不錯,可動眼頭係好難接受。
咁唔鍾意dx11既人咪拎去拍賣網賣左佢囉..好多人會接手 價錢都唔錯tim
然後自己再去搵kato訂做套suit再搵BobbyC/1maresqd1 訂做個 joker head
都係個句, ht無迫你買

圖片轉自hkfigureclub
當然我都話佢唔係完美...但如果你攞DX01/bank robber/EB 隻咁影我肯定一d都唔似
malaubanana 發表於 9-2-2013 03:05 AM

自己覺得DX01 同DX11 事隔多年, 技術 和各方面應該有所增長 , 仲應該增長很多
回復 28# neo.L

Ching 冷靜.....
雖然吾知係味HT FANS 但大家都係12吋愛好者 , HT 大家都入吾小, 多少會有意見 , 但自問吾識整FIGURE , 佢今次整隻2.0 衣個樣 , 講兩句都吾可以?

我吾係要求高, 只係係佢強差人意
HT第一隻joker, DX1, Robber Version, EB1/4 & Dx11我都有入,但我自己真係覺得DX11完全唔似,只係好多配件 ...
nose 發表於 9-2-2013 09:01 AM

1/4 JOKER 係我唯一會考慮會入既1/4 FIGURE , 到而家都冇變
好似HT隻萬波出得差,唔通又叫D客自己造呀?
唔通我去餐廳食飯,碟野唔好食D客又要自己炒呀?
其實唔係 ...
akiaki 發表於 9-2-2013 09:44 AM

中POINT , 上次我去一間成日去既寿司店食野, 佢比左件變左味既魚生我, 我都有出聲
頭像被屏蔽
咁唔鍾意dx11既人咪拎去拍賣網賣左佢囉..好多人會接手 價錢都唔錯tim
然後自己再去搵kato訂做套suit再搵Bo ...
tmsylize 發表於 9-2-2013 09:55 AM

Ching ~ 我諗你真係吾知行情了
Td真係多極端份子
對一樣產品只可以好愛
稍為有少少意見就叫人賣左去
甚至叫人自己造
一d中肯意見一律唔 ...
iwillneverlose 發表於 9-2-2013 10:24 AM

自己好鐘意HT , 剛剛心裡有句說話想說, 被Ching 說了
HT係做量產玩具, 係FOR大眾人玩, 並不完美
既然自己咁有要求
就應該去搵專人訂做一隻岩自己心水既
自己玩得開心睇得開心而唔係好似依家咁
又要買又要鬧
頭像被屏蔽
然後自己再去搵kato訂做套suit再搵Bo ...
tmsylize 發表於 9-2-2013 09:55 AM

但這程度稙髮,mass producing,技術上可行嗎?!
HT係做量產玩具, 係FOR大眾人玩, 並不完美
既然自己咁有要求
就應該去搵專人訂做一隻岩自己心水既
自己 ...
tmsylize 發表於 9-2-2013 10:40 AM

面對現實, 真心說話 , 我覺得衣隻係今年出得最差既出名角色 NO.1
相信唔少師兄都覺得, EB近期的進步已經係頭雕上超越了HT, 起碼唔會雕左第二個人出黎
但話DX11唔似..小弟又唔讚同..
DX11已經係HT 屬高水準作品(起碼好過可憐版T800,朱慧敏版BW好多)
而配件,body 及上色HT依然好過其他同行的
至於頭髮從來都是像真人偶最大破綻, 希望各大廠未來都研究下植髮技術
我覺得eb隻joker似林嘉華多d!:x