Toysdaily 玩具日報

[其他] 有冇人覺得JOKER 2.0

真係好似冇拉臣..........
Strawberry 發表於 9-2-2013 12:14 AM

CHING 意思係HT 冇拉神所以是但出隻吾似既JOKER?
補一張圖:

我吾熟主角真人係點樣, 但係一睇感覺有殺氣, 吾面包,
只可惜全屋都係1/6 , 冇理由入隻1/4
BiGKY 發表於 9-2-2013 01:26 AM

我本來都係咁諗,不過揸上手把玩了一下之後決定買,買左絕不後悔!
再訂隻HT 1比4做培襯!

兩張的頭也不錯,個人感覺第一張更型仔D。
小弟不才,不知出自那位大師所製。
望師兄指教。
wow super nice
wanna have one !
我本來都係咁諗,不過揸上手把玩了一下之後決定買,買左絕不後悔!
再訂隻HT 1比4做培襯!
akiaki 發表於 9-2-2013 01:35 AM

所見略同:73:
+1
真心覺我唔似,
有人話靚,我更加唔覺....令立立反晒光咁...
冇DX01冇計...照入...
植髮真係唔好提,多餘嚟講.植髮12吋界唔算標準丫
做就好,唔做唔係錯.再講~呢個髮型根本唔適合植髮.
唔可能用一般方法成頂假髮套落去,一定要人手逐少逐少咁植
HT真係咁做最少做五舊一隻,而且QC仲好難.根本無可能.

無煞氣我都真係唔多認同,隻嘢你咁影到眼仔碌碌嚟講就無得講.
正常咁擺係度,個feel都幾邪

唔夠EB1/4個神似就的確係事實,無數拗~可惜EB上色太乾淨同[木]
要自己修修佢先得,但基本上係甩開一條街

HT呢粒算係眼高手低,想出表情就應該正正經經出一個特定角度嘅表情頭雕
但佢又想可以當普通正面頭雕擺,又驚畀人話佢DX無可動眼就夾硬嚟做到有表情無表情之間
於是搞到咁....其實兩邊側面睇都幾有神架,
加埋仲有一粒好得嘅笑頭,我唔覺得叫做出得好差囉~
至於下一隻......正路無可能啦~希夫家人話唔想再見任何小丑產品
呢隻應該係HT最後一次有希夫版權

如果識油不妨搵粒打刧版換落去(當年塗裝級數同今日比就.....)
比唔上EB,但已經相當唔錯.至於其他神人頭雕,淨係粒頭個價都講緊兩隻小丑起標.
係會買嘅一早連KATO套手工衫買埋,就唔駛係度小HT.
話DX01同EB似既人真係唔知諗乜...我唔覺得DX11好似....但點都係捉到d神態
以下係同一光感同一眼神既對比...
話DX01同EB似既人真係唔知諗乜...我唔覺得DX11好似....但點都係捉到d神態
以下係同一光感同一眼神既對比.. ...
malaubanana 發表於 9-2-2013 02:47 AM

好似右邊肥同方 ,如果單睇眼吾睇面, 都OK
好似右邊肥同方 ,如果單睇眼吾睇面, 都OK
BiGKY 發表於 9-2-2013 03:01 AM

當然我都話佢唔係完美...但如果你攞DX01/bank robber/EB 隻咁影我肯定一d都唔似
其實要求太高既話係要自己落手造.....唔係比說話你地聽,你地POST既相都係人地自己造,事實上要達到自己既要求最好就自己造,唔好話自己手功唔好之類,真心想要自己覺得完美就唔得練到得,更唔可能去計材料用左幾錢,用左幾多時間心機...
高達模型永遠係自己砌完上色會靚過BANDAI出既成品...
頭像被屏蔽
HT第一隻joker, DX1, Robber Version, EB1/4 & Dx11我都有入,但我自己真係覺得DX11完全唔似,只係好多配件同都算抵玩,真正似戲內希夫的只有EB,因EB曾登過一張沒有上小丑裝的1/4頭雕只上普通膚色,確實好似希夫,所以我無後悔入了EB隻小丑,上述只是個人感受。