Toysdaily 玩具日報

查看: 4693|回復: 13

[劇場創作] 毒男們節日的悲歌

新年一個人有感而發,以圖抒發,是旦創作,望君一笑。

除夕大時大節,應該開開心心,沒想到有壞蛋作惡,係時候「佢地」出動!!

蝠仔:「有無搞錯,我隱閉成八年,邊個不知好歹,要老子出山。」

蝠仔趕去現場途中遇上隊長,兩人開始閒聊起來!!

隊長:「依D大時大節有事出動重好,一個人無野做重愁,睇見D人出双入對,真係好葡萄」
蝠仔:「隊長你人生得高,又好仔,個樣令我羨慕,D女重鍾意咩?」
隊長:「冰封左好耐都曬脱節,我到現時都搞唔明D囡囡點諗,好人只得好人卡,高大只可做兵:42: 」
兩人都同情對方,無奈有事要做,亦要加快行動!

又同時佢地碰到啫啫人
啫啫人:「蝠仔你做左隱青成八年,long time no see,long time no see。」

蝠仔:「情傷醫治緊,唔係城市有問題,我都唔想出街!」
啫啫人一聞也難掩於色:「講起情字,真係扯火,我條女珍珍聖誕前提出分手,她話我太有事業心而冷落了佢,最離譜係佢同我朋友有路,豈有此理……」

聞到於此,大家不禁悲從中來,坎坷、坎坷!不過使命要緊,一切情緒環是閣下。

突然有人從天而降拔鎗向人施襲!!

T-1000:「我係天網派來執行2013年世界末日的使者T-1000,人類受死罷!」

眾英雄氣上心頭,依時候佢地爆拿。
蝠仔:「頂你個X,點解天網唔派tx黎,到時捉佢做我吹氣瑪利……」
隊長:「我唔想末日,我重係青頭仔,我唔想死住……」
啫啫人:「我條女比個friend吃左,你個機械人唔好阻住我箍煲……」

經過一場苦戰,大家惺惺相識,之後佢地做一件------吃豆腐火腩飯〜〜〜(完)

最後祝各位新年快樂,心想事成!!
三個男人,好 Dry :31:
英雄悲歌,節日都要on call:26:
祝師兄2013年可以搵番個伴 , 人偶愛情兩得意 !!
可以搞個毒男聚會!:71:
I also haven't got a girlfriend... :56:
No public holidays for Superheroes......:26:
頭像被屏蔽
講開又講,我全部figure都係佬。。。。tony stark, bruce wayne, peter parker, bruce lee
死EB,心悠delay ...
winsortang 發表於 1-1-2013 12:34 PM

師兄好變態,要心悠BB做慰安婦.......:35:
多謝大家支持,我只不過見到三個人物都有共同點,先出依一個POST!
有樓上C兄話全部figure都係佬,我都係儲佬為主
始終男性演英雄角式多而又獨當一面、女性多數依負為主。
加上個人覺得玩女性玩偶好易被人誤會,尤其家人
而市場並無一些自己鍾意的女角出售,只好一眾光棍一齊棋
HAHHA~
NICE~~~~~~~~~
好好笑
女角真的不多玩具
支持劇場創作:71:
真係能力越大,宅男機會越大呀:34:
圍踩T1000個張好正!:71: