Toysdaily 玩具日報

查看: 16662|回復: 39

[玩具攝影] 今天的我打倒昨日的我! HT,我有錯會認。 未來戰士過來人...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.463404700382306.104280.100001383413606&type=3 (以防PICASA看不到)
之前的選舉HT最雞頭三位都係山塞孟波、大籮ALICE同埋紙紥牙子,DX10始終沒有入頭三甲... :55:  http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=197902&highlight=

記得當初有師兄POST左個阿諾DX憂鬱小生頭,我成晚都瞓唔著,第二日重去賣單。 一週後無人要只好硬著頭皮"硬食"DX10。 :72:

萬料不到一開盒(尤其返基地CHECK((屋企有老虎...)) ,又異常OK喎! :handshake: 有MAX大POST不同燈源相、貓大又新舊對比,我現在只是獻醜... :( 同埋對HT講句對唔住,差的貨我會照插; DX10插錯我收回之前的無病呻吟~~~ :love:
一圖流,新人DX10

係盒度係差D.... 又有透明膠紙... :55:

OK靚仔喎~ :58:

左舊右新,自己比較下~ :78:

有師兄分享新(右)隻眼眶內陷,但咁樣比較又無呢個問題。 用MACRO可能先放大倒個小問題吧... :78: 不過都係用自己的肉眼、手指、理性尋找答案吧。

左老D; 右後生D。 如果跟套92 TERMINATOR 2,阿諾都4張野,HT 舊FIGURE設定老D係貼近套戲; 但以依家角度睇就有少少OVER左。 但新阿諾就太後生了點,如果眉頭緊鎖********加多小小皺紋就更有殺氣。 這可能有小小彈的第一點...

褲頭舊的都鬆了... :(

新的很緊,非常好~ :71:

鞋褲無咁特別大不同,就這一張你分不了舊和新~

個"頭髮"好易丟出來,就算有師兄認為可有可無,但就可以重演經典(特典才有)---SARAH為TERMINATOR開腦REBOOT SYSTEM,令佢可以SELF-LEARN,不再盲從原有出廠設定。(不過我嫌SARAH真人好醜樣所以無入。 其實JAMES CAMERON用好多孿生兄弟姐妹做SPECIAL EFFECTS。 SARAH係其中一個理由JAMES用佢; 令外一個就係係精神病院買咖啡個肥佬警察) 想知點特技法? 都係同玩魔術原理相同,試下睇YOUTUBE making of terminator 2 (我買美版BLURAY所以有得下載:58:).

仍然左舊右新...

新仔懶得背包插彈了,跟住都係入番盒... :55: 反而隻舊諾DISPLAY中...

載了眼鏡一定像!
*************** 另一個要彈的是眼鏡無舊T-800般緊扣在面上,會有少少滑下情況... :45:

舊超...

新超... 新舊無甚分別嘛~ :34:

************第三樣要彈係支火神炮/MINI-GUN,舊野我散入ZCWO??? 槍管是鐵支,可轉動,但HOTTOYS硬膠膠,可惜可惜
散入貨! 超DETAILED, 有警告,有鐵圈...

新仔什麼都沒有... :45: 不用說GRENADE LAUCHER也是散入的高質素許多。 不過話說回來,我為舊T-800散入槍、炮、袋(還未入2K FAT BOY 哈利....) ,已經過依家新DX10個價了... 所以散貨靚D係有原因,一分錢一分貨呢... :80:

支新槍好似係金屬(我錯請糾正),好有質感~ :58:

新DX10 個台好靚,但唔明點解唔用3A電而是粒電,唔夠光喎...

:43:最後比對...

只有新仔~ 最後同意貓大(開頭我以為佢收人錢),但自己玩過後又真的同意這隻"值得擁有"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :71:  (不過都要加句,新戰損超貴忍手了... 後追才算...) :79: BYEBYE~
支持, 我新舊都有, dx10 是值得擁有的.
DX10仲有係超多配件玩!!!!:71::71:
dx10帶超後,真人一樣呀~~~~~~~~~~
DX10頭雕我絕對收貨,反而D衫褲車工我覺得舊版做得有心機好多,不過新版D料靚好多
回復 5# Dr.AL

真係又愛又恨呢... 最衰都係個戰損價太進取, 如果唔係入埋佢了結心事. :75:
回復  Dr.AL

真係又愛又恨呢... 最衰都係個戰損價太進取, 如果唔係入埋佢了結心事.
darknight 發表於 20-12-2012 11:01 PM

我就月頭出到去見無乜人排就即刻訂左,但訂完之後又後悔,因為隻野成兩千銀真係有D overpriced
DX10 真系現時最靚的1/6 州長……十分值得擁有!

DX13 系貴D……但有雙頭雕+兩件皮褸,仲有戰損心口+左腳的上色加工等工序都好繁複吓!(要剪爛條皮褲……):38:
support........:63:
根本呢隻係好野,未有實物揸手之前d大哥:66:吾講la,費事人地又吾all like:38:
Support 樓主,有錯去認:71:
Support,:71: 但老實講對大眼仔事件仍覺得係一個遺憾:42:
師兄有D圖鬥雞眼噃,襯十四日內搞搞佢:77:
回復 11# Oldcat

:time: 我都覺有少少,但慣左就唔多覺,算鬼數,費事換輪姦貨。 不過有錯要認唔單止我,HT都要比多少少狂熱同誠意精益求精,唔只係掠水...
始終..看圖作文又點及實物上手,
lee隻係好物,多謝咁多人人云亦云我先可以出貨第二day訂價貴$50就追到..
批評係好事,但其實玩實物會令人忘記好多執著,
dx10影相其實始終差dd,但我估絕大部份有入手嘅師兄都好滿意實物:78:
我兩隻都有,我覺得DX10靚D,但眼的活動範圍很窄,樣係似,但不夠兇!其他都收貨!
回復  Oldcat

我都覺有少少,但慣左就唔多覺,算鬼數,費事換輪姦貨。 不過有錯要認唔單止 ...
darknight 發表於 21-12-2012 02:28 PM

其實可以剩係換頭, 都姦唔到咩出樣,
不過見之前有師兄爆開個頭都好似唔難:78: