Toysdaily 玩具日報

查看: 7426|回復: 14

[玩具攝影] Venom之迫力

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.449908275065282.101723.100001383413606&type=3 (以防PICASA看不到)
又到我Toybiz狂熱/硬食炒價的瘋癲分子~ :45:  今次到Venom一角了,其實我先買了Hasbro(蠍子尾),因腳軟而轉投給Toybiz。 (不過見各師兄Hasbro美圖加接地關節,雖則手指關節仍免奉,但我對新的Hasbro又有小小心動了)。

其實兩隻都形神俱備 :71: (左Toybiz; 右Hasbro。)

我要的TOYBIZ可動手指~ :34:

那接地加指尖關節無得輸... :58:

但孩記浪費了整個素體...:55:

左仍是TOYBIZ,個GIMMICK有點廢,和HULK SPIDER個背部大大個掣有畫蛇添足之感; 而孩記我就是不喜歡那蠍子尾,空留一個大方型呢... :70:

其實我好中肯講句,孩記上色、面相和外形好OK架...不過這施可動性就... :50: 再加上"軟腳蟹"下我無曬MOOD玩...

TB 面相也有其特色,論面相我兩個都LIKE :71: 而孩記個接合線不在正中我更欣賞呢。 但欣賞愈大; 失望也愈大... :cool:

又到同SM開片時間~ :35:

SM:"踢死你!!!" :53:

VENOM: "我無能感覺喎~~~~~ Wow~~" :*

VENON: "壓你在地上,再來個法式熱吻,我LAI~~~ 我LAI~~~ !!!" :46: (蛛仔滿面口水...):p

蛛仔不甘受辱,一個鯉魚翻身~

VENOM: "我要~~~~ 我要~~~ SPIDY雪糕呀~~~" :47:

蛛仔能否脫身? 下回待續。:78:
支持師兄
繼續影多d
我家中有呢隻就ok 我最愛佢  無顛爆伸脷
但可動不俗
有時魚與熊掌不可兼得,我要大隻同伸脷... 但可動就差D. 就算係TOYBIZ呢隻,隻手瓜太大手擘靈活性也麻麻... :60:
有時魚與熊掌不可兼得,我要大隻同伸脷... 但可動就差D. 就算係TOYBIZ呢隻,隻手瓜太大手擘靈活性也麻 ...
darknight 發表於 7-12-2012 09:47 PM

樓主. 其實你呢兩隻都係孩記出品... 只是翻炒TOYBIZ舊模啫...!!!
又到我Toybiz狂熱/硬食炒價的瘋癲分子~   今次到Venom一角了,其實我先買了Hasbro(蠍子尾),因腳軟而轉 ...
darknight 發表於 7-12-2012 09:08 PM

蠍子尾 我都有入, 貪佢夠平!! 唔鍾意條蠍子尾, 所以將佢REPAINT, 變回普通Venom都唔錯!!

另一款曾經考慮過, 不過又係癲價, 放棄!!
多謝各師兄意見, 不過小弟不才, 沒可能夠膽COMBINE兩隻呢...... :Q
回復 4# pierreinhk

SHITTTTT 又比人昆... 唔怪隻手瓜可動性咁差... :60:
回復 4# pierreinhk

SHITTTTT 又比人昆... 唔怪隻手瓜可動性咁差... :60:
回復  pierreinhk

SHITTTTT 又比人昆... 唔怪隻手瓜可動性咁差...
darknight 發表於 8-12-2012 08:44 AM

都算係toybiz ,如你所願。
蠍子尾 我都有入, 貪佢夠平!! 唔鍾意條蠍子尾, 所以將佢REPAINT, 變回普通Venom都唔錯!!

另一款 ...
gumng 發表於 8-12-2012 02:44 AM

Repaint完靚哂,始終都係無紅眼順眼好多。
What a great post must add marks for support! :71:

I still haven't took pics for my 3.75" Venom... :56:
回復 12# Douglas.M.Saint

i just save 6", 3.75 is another abyss....:52:
估唔到兩隻爭咁遠, 果然平有平既原因 :58:
不過孩記又差唔曬,上色面相上上,但就是可動弱兼腳軟:unhappy: