Toysdaily 玩具日報

查看: 11960|回復: 24

[玩具攝影] 1:4一圖流PS流 (非BATMAN主流)

(BACKUP: http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... =1&extra=#pid144955)

1:4 BATMAN未落袋,ATOM又未攞下,來個T伯伯。

不要看這簡單的一張, 我在倉用了過半鐘裝黑色手套… 失敗了(沒風筒下),用界刀削尖手BALL JOINT T字突出位… 還不小心界到自己見血了… 再加上這PS,試了CROP背景失敗了; 自製天花失敗了; 最後拉大阿諾遮了電影阿諾算了…
可恨影時榴彈器壞了,未能原全還完電影中左肩背著榴彈器的英姿~

------------------------
少/無PS

左右釘可拆,整支槍可解體~{:1_238:}

在黑袋中放了一包TEMPO 紙巾,, 令其更腫脹~{:1_219:}

See ya~ {:1_238:}
巨物:36:{:1_211:}
師兄請問頭雕如何,因本人已有隻BD,但如果要拎起火神炮,左手皮褸又無咗截,所以都想入番依隻!有何意見
希望你快D好番!

下次小心D,唔係又再整到D工具生鏽。{:1_208:}
Support T-800, 但師兄同我一樣d彈生銹了.......我諗住遲d自己噴返金色
Support T-800, 但師兄同我一樣d彈生銹了.......我諗住遲d自己噴返金色
kenso23 發表於 19-9-2013 12:27 AM

我一樣生左銹,不過係戰損版,殘殘地都幾配合嘅!(自我補完中):34:

回復 6# 上帝

回復 5# kenso23

多謝各師兄支持, 生锈我又OK喎. 遲D用洗锈水洗一洗囉.{:1_220:}
好正!! 支持!!
我D 彈同支火神都生晒銹....
支持大大用心PS圖
給點小小建議
背景圖是冷色調 cold blue
主體如果能match色溫小小
一定更加融合
回復 2# chankb

男人鐘意大~~~~~ 大波大蘿同自己條大根(如果可以...) 當然條腰要細啦...
師兄請問頭雕如何,因本人已有隻BD,但如果要拎起火神炮,左手皮褸又無咗截,所以都想入番依隻!有何 ...
marine0791 發表於 18-9-2013 10:24 PM

你睇番套戲, 明顯ENTERBAY係逼你買曬兩隻, 先可以有炸廠經典一幕... 你買硬都得架喇~
回復 4# Kopchevboris

多謝. 其實果日小左出梨之外都係小小皮外傷. 我真係火都梨, 無念過T800戰損手套咁難套入T-800度.... 鬼叫係倉無風筒咩...:what:
好圖:71:支持一下
回復 8# kimlam

我都係咁話............................ {:1_224:}
回復 9# vincenano

謝, 我有較色, 不過輕手左....  呢張呢?