Toysdaily 玩具日報

查看: 20146|回復: 59

[Hot Toys] TTM-20 開盒比較 ~及~ Battle Damaged T-800

TTM-20 開盒比較 ~及~ Battle Damaged T-800

HT呢次開價比較高, 所以小弟只係預兩盒作自組兵人之用.

素體外型及關節鬆緊度令人滿意, 過往腳踝常見的腳軟問題解決左. 唯一係上臂, 橫向轉動這一個活動位置唔夠實.

附帶的手型終於有拳頭, 但只得單手, 而且亦無持槍左手.

盒圖:

左, DX-10素體; 右, TTM-20
外型上是完全一樣的, 只有上色的分別.

可以見到DX10 BODY有上色, 皮膚質感靚好多.

DX-10連手型都有上色, 與頭雕及素體非常統一:

來到另一個人人發問的部份: 腳腂的黑色東東.

其實是圓筒狀海綿, 因為素體用了加長型腳JOINT, 加上這海綿比較好看.

以下全是TTM-20獨力出演:

新入的戰損頭雕, QC只是一般, 小弟手上這一個有不少裂痕...

因為未諗到如何配撘, 將就一下, 用來試試素體.

亮燈~

最後再試一下配上DX-10全裝備:

為免被誤會玩老翻野, 來多一個比較圖:
(但當然係無版權細廠出品啦)

各位帥兄, 請請~

嘩!精華大隻佬比併:71:
TTM-20無DX10甘有皮膚色澤,仲要只係平幾條野!!!!!:31:.....
TTM20皮膚冇上色...
DX10 BODY有上色斑....
收咁貴已經冇頭雕....上色方面都仲要減工序....:unhappy:
TTM20皮膚冇上色...
DX10 BODY有上色斑....
收咁貴已經冇頭雕....上色方面都仲要減工序....
MAX 發表於 19-12-2012 01:09 AM

呢個真係有D失望,講真十個有九個買TTM20 都係同州長有關,
但係就無skin patent :42:
呢個真係有D失望,講真十個有九個買TTM20 都係同州長有關,
但係就無skin patent
Oldcat 發表於 19-12-2012 01:18 AM

所以若果在y拍 bid個$3XX-$4XX嘅DX10 BODY...
雖然冇手掌冇腳板...但皮膚有上色...我仍然覺得比起買TTM20更好....

好在之前已經入定多個DX10 BODY預備留比dx13用....
不過TTM20都會買...留黎砌其他大隻佬...
大大這篇很讚,對打算入手TTM20的很有用。

不讚不可。
所以若果在y拍 bid個$3XX-$4XX嘅DX10 BODY...
雖然冇手掌冇腳板...但皮膚有上色...我仍然覺得比 ...
MAX 發表於 19-12-2012 01:27 AM

Same here, one dx10 body for dx13, and two ttm20 for the future~
TTM-20 開盒比較 ~及~ Battle Damaged T-800

HT呢次開價比較高, 所以小弟只係預兩盒作自組兵人之用.

...
catcat 發表於 19-12-2012 12:54 AM

Cat 大你金翅福佳鳥,玩無版權就係玩老翻,好多人飛身抽插

敗墮威,我尋日入左三隻自用
雖然冇手掌冇腳板...但皮膚有上色...我仍然覺得比 ...
MAX 發表於 19-12-2012 01:27 AM

相對CP 低,但無耐還是要入一隻••••:42:
想要多對手,,都唔要企座... 謝貓大比較... :71:
咁快手, 十個讚............:71:
Cat 大你金翅福佳鳥,玩無版權就係玩老翻,好多人飛身抽插

敗墮威,我尋日入左三隻自用
Dr.AL 發表於 19-12-2012 07:42 AM

:@

原來玩副廠頭會比人抽插至體無完膚,遙遙欲墜架?:@

咁玩副廠有牌子擦邊球頭雕嘅盒裝野,成個造型跟足出個D,咪要插死為止?:DD
咁快手, 十個讚............
星月夜 發表於 19-12-2012 09:20 AM

夜兄,多謝支持!

有無考慮下貼兩張您嘅大作出嚟分享下呀?

您隻可動發光眼DX10搶先HT半年以上,能人所不能!:$
原來玩副廠頭會比人抽插至體無完膚,遙遙欲墜架?

咁玩副廠有牌子擦邊球頭雕嘅 ...
catcat 發表於 19-12-2012 09:26 AM

你好安全, 我覺得應該唔會比人插...
因為你個爛面大叔頭雕...我都完全唔知佢係邊個黎....:no:
可能係某fans在cosplay緊佢偶像...比人出左頭雕.......:74: