Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] DX 超合金魂 鐵甲萬能俠 (UPDATED 換領 POSTER 詳情@ #266 )

照睇相隻翼裝上身申展都成個開左門既庫咁闊…
其實代理真係好cheap,張poster 個簽名只係印嘅,好心成兩千幾三千銀隻合金你就每隻初回版送一張喇, ...
Dr.AL 發表於 15-12-2012 11:43 PM

老實, 我以為親筆簽名海報,先厚住面皮問!如果知係影印, 真係費事問!
反正我原本聽到要拎外盒去,已經唔想換(所以今日根本冇帶外盒:67:)
如果係親筆簽名我一定去排隊換呀...........:$
小弟都係冇帶盒去,只係帶張單,同信用咭過數紙,
証明我係有買到,唔係求其搵舖頭開單俾我。
姐姐見冇乜人換,亦格外開恩換俾我。
(好老實,佢地見冇人換,成疊拎返去,好難同日本公司交代,即刻証明辦活動失敗?
所以臨到尾,佢地都係快快手手,散晒佢,一來好睇,二來,同總公司有的交代)
老實, 我以為親筆簽名海報,先厚住面皮問!如果知係影印, 真係費事問!
反正我原本聽到要拎外盒去,已經唔想 ...
hongwohse 發表於 16-12-2012 01:01 AM

如果我知係「印」簽名海報,我直頭唔去換!!!:53:
尋晚我成七點幾先去旺角拎萬能俠,途中經過檔野我見一個人都冇,走埋去問下姐姐叫佢拎張海報睇下,嗰時我眼見仲有一大疊,姐姐好人蚊左張出黎比我睇,我一睇就冇晒興趣,一來要拎住成盒野返黎換真係死得,二來又係嗰幅見慣見熟、又細張,一D驚喜都冇,結果我買左隻萬能俠就拿拿聲坐車返屋企⋯

係未D日本人睇唔起我地依D香港人呢?是但拿D垃圾出來就要我地幫佢喧傳!就以為我地都一定會好感恩?慳D吧!一D誠意都冇.最興係要屈人拿咁大個盒出去做傻仔!:blame:
如果我知係「印」簽名海報,我直頭唔去換!!!
Dr.AL 發表於 16-12-2012 02:43 AM

我都係.....拎黎拎去咁麻煩.
係未D日本人睇唔起我地依D香港人呢?是但拿D垃圾出來就要我地幫佢喧傳!就以為我地都一定會好感恩?慳D吧!一D誠 ...
gemini61128 發表於 16-12-2012 10:05 AM

相信唔關日本人事,係香港代理問題,佢想做勢俾香港Bandai 網上商店,佢地有問我email address,我俾完之後同佢講我本身係shop 嘅member,訂過幾次野,佢地就好高興咁俾D宣傳單張俾我就搞掂

係日本仔就應該唔會大大隻字寫住「鐵甲萬能俠」.....
我都係.....拎黎拎去咁麻煩.
pepsitang 發表於 16-12-2012 11:02 AM

真係難聽D講句,車錢都蝕埋俾佢,仲要隨時整爛個盒!
個 Report 真係用左好多時間做 ga … 雖然仲有野可以改善既。毒唔到你都冇法 la,不過隻野係真心正,我會 ...
Vince 發表於 15-12-2012 02:22 PM

所以我睇左3次您個repot囉~~~:he:

其實冇話呢隻唔正~~~呢件係偽術品黎~~~絕對值得收藏~~~可惜萬能俠同佢個SIZE都唔係我杯茶~~~:78:
回復 297# Dr.AL

師兄!我無出去換poster!!!!!張poster係唔係唔要好過要呀?
其實我冇諗住換, 不過咁啱經過, 便厚住面皮問下.....問咗兩次(我都幾煩), 個姐姐可能見唔係咁 ...
hongwohse 發表於 16-12-2012 12:56 AM

this poster /event not from bandai

bandai n hk wholeseller (香港代理)"danxxx.co " is 2 company

but bandai have this Danxxx.co 's shares :78:
HK 同 日本 已同步開訂 ...
Vince 發表於 14-12-2012 04:16 PM

剛剛試過,佢 D 隱藏聲效 ,應該係

A 、C + 1 scrander cross
A、 C + 2 southern cross knife
A 、C + 3  iron cutter
好老實,佢地見冇人換,成疊拎返去,好難同日本公司交代,即刻証明辦活動失敗?
所以臨到尾,佢地都係快快手手,散晒佢,一來好睇,二來,同總公司有的交代)我愛媽咪 發表於 16-12-2012 01:56 AM

:38:no this things , U ready think a lot yourself :36: