Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 今日HT比錢時突然後悔... (p.11可能有出路)

回復 2# 甘大滋

Really?.............. :p
回復  darknight

如果真係講到"水魚",玩日糸玩具先係真正大水魚....
是旦一隻硬膠膠pvc都一千幾 ...
the_crow 發表於 22-11-2012 11:07 PM

咁又係呀,日系玩具都係霸權玩哂,同而家既hottiys差唔多
比較好既叫做重有啲鐵囉,一百幾十又點夠hottoys下下千幾比,哈哈
都係個句:有愛($)就玩,冇愛($)就算!

回復 77# Code

啊~ 就係近幾年出現的"超合膠" 以超合金售價發售?! 所以我米話個SUPER ALLOY BATMAN超感動我囉, 除了條底環, 成隻合金!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :46::p:he: 要瞓囉, 明天繼續..
因為只有原祖 T800, 無訂DX10, 就係等呢隻,雖然2K 係好L貴
回復 59# 將莖牽

所以訂classic野多,好似T800, Batman1989…
反正都係十幾年前,唔差在幾個月…
但Avengers果D,出第二集先派貨就咪搞我了…
回復 77# Code

一百幾十冇左好耐啦...抽隻扭蛋都$16...
貴唔貴就見仁見智啦,千5蚊玩其他男人野都唔知買得d咩...
例如我玩rc車...千5都未夠買個控...新車落地加改裝5,6千起...未計維修...
玩相機仲衰...千5買支閃買隻腳都洗左去...
玩av買條線都冇左...
玩車仲大獲...入轉油就冇左...

總之...玩興趣野...本來就唔平啦...
回復 82# the_crow

男人玩具,愈玩愈貴,不過師兄明顯有米之人。 雖然一雞死一雞鳴,但我唔想做果隻雞�鴨。 在公司比人輪得多;唔想玩玩具都比人輪。 番yim再番yim
回復  Code

一百幾十冇左好耐啦...抽隻扭蛋都$16...
貴唔貴就見仁見智啦,千5蚊玩其他男人野都唔 ...
the_crow 發表於 22/11/2012 23:35

好似玩相機同鏡頭咁,我買一部靚D、貴D、性能好D既單反再配多兩支靚鏡頭玩住先,再買多支靚閃光燈同靚腳架,其他配件要求唔高既話洗6皮野可以玩到3、4年或更耐。

但係我玩咗HT超過4年,一定洗多過6皮野,但係D野就好化學。

一來成日貨不對版;
二來售後服務好差;
三來HT近兩年都無採過我地D客,淨係當我地係"傻仔人肉提款機"咁淨係識收錢,爆咗鑊之後又不聞不問不了了之;
第四部份售貨員連待客人禮貌都無。

如果唔係無得揀,我一定唔會再幫襯HT。
不過我覺得HT唔威得幾耐,現在大陸同韓國D人偶大貨質數提昇咗唔少,有D公司既產品可以看得出係好有心機同誠意的,唔係好似現今既HT咁hea住收錢,都唔知醜!大家恜目以待吧!
原本我等埋史太龍就收手, 不過自己係 Terminator fans, 雖然有 dx10,
不過呢隻戰損令我完全諗起套戲尾段嘅劇情, 所以豪埋俾佢,
同朋友吹水, 當日 version 1 都炒到三牛幾, 而家用三牛幾就有兩 sets, 可接受喎.
6皮玩ht!?師兄都玩得好濫下wor...
隻隻都千5咁計都成40隻...
就算ht無問題,都好應該停一停諗一諗啦..
都係果句,玩到咁勞氣就真係無謂再玩
好似玩相機同鏡頭咁,我買一部靚D、貴D、性能好D既單反再配多兩支靚鏡頭玩住先,再買多支靚閃光 ...
firefire 發表於 22-11-2012 11:58 PM

師兄講得好啱, 如果可以返返入坑前, 我情願攞 d 錢去入支 Noctilux :unhappy:
就咁睇樓主應該愈玩就愈有要求~!:67:
但係HT就愈出愈貴~!!剛剛同你走反方向~!
絕對好配合倒你!完你手頭啲單就可以講拜拜~!!
甚至放哂啲單都仲有賺~!!:71:
師兄講得好啱, 如果可以返返入坑前, 我情願攞 d 錢去入支 Noctilux
Mr.DL 發表於 23-11-2012 12:08 AM

放返出去咪得lor,我早排先放左隻display過嘅,人人都話差嘅jokerver1出去,賣左差不多一千,計落仲有賺過擺銀行,話唔定幫補唔少買鏡玩
回復  Code

啊~ 就係近幾年出現的"超合膠" 以超合金售價發售?! 所以我米話個SUPER ALLOY BATMAN ...
darknight 發表於 22-11-2012 11:26 PM

係呀,衰衰地叫做重有啲鐵囉:66: