Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 今日HT比錢時突然後悔... (p.11可能有出路)

回復  rayli0503

有,但係拍埋DX10 一齊擺就係少人訂既原因。。。
yuppi 發表於 22-11-2012 10:02 PM

GREAT! 聽日去睇睇先, 岩心水就訂了:70:
回復 59# 將莖牽

套戲91年上,我有買齊正版dvd & bluray,可知我對terminator 1&2的愛。 (唔係唔訃識bt,係道德同愛的問題。 如果性價比合理,我等無所謂,但咁貴訂鎖住舊錢,之後又有頭雕唔似風險,2K買扭蛋,唔值。:45:
回復 61# rayli0503

我都有睇display,  個頭同t800仍是憂鬱眼神,但整體ok. 只是個價太進取了。
頭像被屏蔽

回復 1# darknight

一個發人深省的貼.

說真的, 十年前一兩個月出一隻五至八魚左右, 現在個個星期不同品牌出隻新, 又過千, 跟本玩唔切:o
小弟試過殺手13訂貨同大貨完全兩個樣。再加上出左joker同batman無耐即出dx,火到放晒dHT。后來見ironman 有明顯進步,又再忍唔到手。但係經dx07, 10 及12,我對HT嘅信心已經無晒。無錯HT仍然係手工最好, 但唔代表可以成日貨不對辨。重要等出貨。我以家都決定以後等大貨買單好過
有人辭官歸故理,有人漏夜趕科場
有師兄把心一橫唔玩,亦有師兄一擲千金後追:78:

不過其實玩ht唔洗咁緊張,訂左先算平手一定走到係好大優點
回復 63# darknight

DX10 同DX13 相信都share同一個基本模
回復 65# chankb

其實呢個point不是新的,我同你以前討論HT重嘜唔學sideshow派貨反而死都要人企街排隊就已令我三省吾身,是否要分手。 依家有細廠急起直追,訂呢個果個死得人。 分手在雨天,無念住從前....
回復 66# samurai

Agree x 10!!!!!!!!:71:
有人辭官歸故理,有人漏夜趕科場
有師兄把心一橫唔玩,亦有師兄一擲千金後追

不過其實玩ht唔洗咁緊張 ...
the_crow 發表於 22-11-2012 10:38 PM

好句,所以水魚仍有,霸權依舊。 多你一個唔多;小你一個狂小呢。:45:
回復  darknight

DX10 同DX13 相信都share同一個基本模
chankb 發表於 22-11-2012 10:42 PM

然,狂減成本,狂賺賺盡。 雖知是profit maximization,但做生意威道d好。 不過香港真的病,志地抗產如是,玩具公司也如。
回復 71# darknight

如果真係講到"水魚",玩日糸玩具先係真正大水魚....
是旦一隻硬膠膠pvc都一千幾百...
走唒樣完全唔跟比例嘅可動又幾百一千....
anyway,錢係事少,心情事大,玩得有壓力就千祈唔好再玩啦:78:
頭像被屏蔽
我未有新櫃時買得多,有個櫃時反而買少左~:73: