Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 似乎隻ex卡隆真是賣完,已在hk魂shop完全消失

咁都叫精打細算........
assqwe001 發表於 3-11-2012 07:02 AM

001: Please see my reply in 88#, thx!
回復 88# buzz

TD友真係講一套做一套

口裡講心其實都係講金
原來唔賺盡就叫幫到手,仲識講多謝真係有好高尚o既情操
:57:
依家賣緊幾多又點?
一路講依家買件玩具都咁辛苦之餘又一路助長炒風
呢d價係咩人做成嫁?

我就彩你都傻食下花生好過::78:
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 667&fromuid=941

回復 92# 炒價仙人

其實仙人你都幾好笑,我覺得你又係一個唔識同理心,從其他角度去清楚理解一件事嘅人! 我睇返你寫啲嘢,我相信你就算好想擁有一件之前錯過咗嘅玩具,你都必定唔願意以一個炒價去買返心頭好,呢個係你嘅想法同做法,我會尊重同無意見,因為呢啲係個人選擇。 至於我本人,相信同一般正常嘅玩具玩家一檨,普遍情況下係以合理或格價以更平嘅價錢嚟買玩具,但在一些非常情形下,例如自己冇事先訂嘢,又或者現貨少周街都冇得買的時候,我係間中會以炒價入市,就此希望你識得尊重别人,從而尊垂自己嘅簡單道理。 至於我喺88#講出嘅係今時今刻嘅現實情況,要以$1800即時入一隻EX 日版卡隆相信你我喺今日都唔可以做到,另外位賣家到交收嘅時候大家先知道對方都係TD友,唔通係咁我就要人當時平俾我 or 佢即時減我價? 所以請你唔好妄下判斷批評其他人 。最後,你以$650入到港版 EX 卡隆係你嘅好運,我買貴你咁多,代價咪可以早你兩個月擁有佢,同有個日版盒囉! PS:大家玩玩啫,各施各法,我有能力嘅咪間中俾人賺吓囉,我之前好多冇訂嘅玩具而以現貨價較平:! 入或者相熟老闆再平俾我而慳嗰啲,唔通我又周街唱咩!所謂最緊要玩得開心,Take it easy la!
你就有你繼續啃花生,我就鍾意含件巴拿馬火腿配蜜瓜喺口多啲, Cheers!
回復  炒價仙人

其實仙人你都幾好笑,我睇返你寫啲嘢,我相信你就算好想擁有一件之前錯過 ...
buzz 發表於 3-11-2012 02:05 PM

我係幾好笑嫁!仲好cheap添!
專買跳樓貨,正價貨都唔多願買,炒價貨更加睇到得啖笑
買又得唔買又得,點解鍾意就一定要買?
得兩個選擇一係買一係唔買,又唔係得一條路我揀,我揀唔買條路都一樣繼續行唔會停o係度
你有你高尚,我有我放屁
我係鍾意有果句講果句冇人唔得咩?憑咩話我唔識尊重人,識唔識得尊重都要識睇對住d咩人
我覺得d隨隨便便就話人唔識尊重人果種人都幾好笑
回復 94# 炒價仙人

你咁講都無計啦! 大家連萍水相逢都唔係,只係喺TD呢度吹吹水,你會唔會尊重人呢喺係你個人修養問題 ………… Non of my business! Just respect someone you like or yourself only la, bye! :58:
回復 95# buzz

我個人修養問題我d長輩都從來冇擔心過更加唔需要別人擔心
我自問我o既修養係唔會隨隨便便話人有冇修養或者識唔識尊重人
回復  buzz

我個人修養問題我d長輩都從來冇擔心過更加唔需要別人擔心
我自問我o既修養係唔會隨隨便便話 ...
炒價仙人 發表於 3-11-2012 03:18 PM

The condition just like I say, you respect someone you like or you know only ma!