Toysdaily 玩具日報

查看: 80829|回復: 176

[個人收藏] 百獸王 VOLTRON 五獅齊集 - 大合體!! (限定人仔SVEN) P.9另一把十王劍及盾牌!!

非常非常令小弟期待嘅一刻, 百獸王Voltron 黑獅子終於都喺今個月推出鳥....... :43: 足足等了成半年以上呢~ 還好順利入手, 可以進行合體了~ :$今次呢套百獸王Voltron可真斤兩十足, 包裝已十分巨大, 當進行合體後, 真的被其巨大嘅體積嚇親呢,足足有成23吋高, 冇錯, 有成2隻皇級咁高呀.....係小弟現時最大體積及最昂貴嘅玩具呢~:shiny:

就咁擺晒出嚟已十分壯觀呢~:78:

呢個就係成百美元嘅限定駕駛員SVEN~:78:

5獅終於齊集了~:$

當然有埋好正嘅駕駛員啦~:love:

有6名駕駛員喇~:DD

終於可以進行合體喇....好感動呢~:shiny:

合體完成, 體型非常巨大呀~

當然唔少得集5件parts組合而成嘅巨劍啦~:handshake:

特別加插EX星矢就知其比例非常巨大呢~:)

終於可以搵到個櫃放到呢隻巨獸喇~:(

原來仲有一把十王劍及盾牌在盒底呢....:shiny:

有兩靚十王劍及盾牌玩喇.....多謝高人提點~:D

咁大隻.........有冇20吋???????????????
咁大隻.........有冇20吋???????????????
denniskwong 發表於 26-10-2012 03:42 PM

唔止呢, 係23吋呀......:(
你睇吓最後EX星矢就知幾巨大呢~:he:
好貴下    是不是全膠:?
好貴下    是不是全膠
玩具狂四郎 發表於 26-10-2012 03:44 PM

冇錯呢, 呢個係比較可惜嘅地方呀.....可能因為要做半自動變型啦......不過合體完都非常重手呀~:)
恭喜晒!!!!!

辛苦儲到晒至愛的確好令人興奮~!!
回復 1# ray文

師兄介唔介意透路約價既錢同邊度買得到.....想買套玩下!:64:
恭喜晒!!!!!

辛苦儲到晒至愛的確好令人興奮~!!
翼. 發表於 26-10-2012 03:53 PM

冇錯呀, 真係好有滿足感.....THX支持~:)
RAY兄...好巨啵...星矢一定唔夠打.....
回復  ray文

師兄介唔介意透路約價既錢同邊度買得到.....想買套玩下!
alan1128 發表於 26-10-2012 03:56 PM

呢套野絕對唔平呢....而且HK嘅shop唔多返貨呀.....你上ebay search吓就合個價幾金喇....而且因為宜家連外國都缺貨, 最先出嘅紅, 綠獅子都炒到好貴呀....我都係全靠朋友在美國返來順道帶回先唔洗運費呢....要買嘅話可以試吓去賣美玩嘅shop問問....皆X及現X點都帶啲......不過全套入手你要預成4至5隻金牛呢~:(
RAY兄...好巨啵...星矢一定唔夠打.....
Usteakum 發表於 26-10-2012 03:59 PM

:DD, 係呢, 就連搵櫃擺都好艱難呢.....:(
星矢變咗成隻扭蛋咁....:DD
congrats... 令人興奮....:79:
唔止呢, 係23吋呀......
你睇吓最後EX星矢就知幾巨大呢~
ray文 發表於 26-10-2012 03:44 PM

借問聲, 總共幾$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
congrats... 令人興奮....
jyew 發表於 26-10-2012 04:10 PM

係呀, 好正~.....不過睇嚟冇mud人入手, 所以冇mud人出post呢~:36:
借問聲, 總共幾$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
denniskwong 發表於 26-10-2012 04:24 PM

如果唔連會場特別版藍獅子駕駛員Sven嘅話, 4K到啦~:70: