Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 超合金魂出太空保衛者,齊齊討論一下 (3月1日 #341 UPDATED)

同大帝放埋一起估計24-25cm高, 都OK唔算太細.
真係好期待...我諗最快都要出年三月四月先會出開賣.
因為 Y 記已出過太空保衛者,
儘管那東東未盡完美,但確實解去不少毒癮。
對合金魂這只能以平常心看待 ...
Garycharm 發表於 20-11-2012 11:12 AM

我都等到頸長, 太寶郎既新產品實在係太少.....
市場太細??定係版權問題??

回復 288# manchuenau

yamato我有喇,睇價錢,諗下要唔要嘛~:43:
版權問題多,我估就算出都可能CM廠
我都等到頸長, 太寶郎既新產品實在係太少.....
市場太細??定係版權問題??
kr2004jp 發表於 20-11-2012 06:54 PM
版權問題多,我估就算出都可能CM廠
gunbaron 發表於 22-11-2012 11:43 AM

希望快D有消息啦, 70年代既機械人係得佢冇新產品.
另一個係雷電俠,不過係特攝片,又係版權問題.
講左咁耐.有冇人知幾時出?

出年3月嗎?
暫時未公布, 睇下黎緊既hyper hobby果D雜誌會唔會有料報.
希望快D有消息啦, 70年代既機械人係得佢冇新產品.
另一個係雷電俠,不過係特攝片,又係版權問題.
kr2004jp 發表於 22-11-2012 10:29 PM

[雷電俠]版權係屬於[東映]!所以.......................................Bandai出產品基本上根本無乜問題囉!!!
'
反而我想要非[東映]特攝英雄多一点~~~~如--:銀面飛俠'彩虹化身俠'流星超人'獅子丸'電子分光人.......多一點囉!!!
stonekeung01 發表於 23-11-2012 06:24 PM

子母機個轆同動畫內設定一樣, 正!!
前腕屈到胸內??不用拆裝?
Ching E本係邊本雜誌??
kr2004jp 發表於 23-11-2012 09:48 PM

今期新的電擊hobby,只有咁多圖
kr2004jp 發表於 23-11-2012 09:48 PM

前腕屈到胸內?
really..好難想像
如果前腕屈到胸內,不用拆裝.....太正....另外機尾好似有"定風翼"..幾型

Mistake ..pls help to delete

如果前腕屈到胸內,不用拆裝.....太正....另外機尾好似有"定風翼"..幾型
"前腕は折り曲げて格納....."...呢句係講舊版原祖超合金太空保衛者,前臂部份係屈到上腱內的設計(玩過隻舊版原祖太空保衛者就明白個設計係點)。
"新解譯が取り入れられる予定”......新超合金魂版太空保衛者會用裝拆件式新設定。