Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 超合金魂出太空保衛者,齊齊討論一下 (3月1日 #341 UPDATED)

唔知幾時會出呢?????????
呢個SIZE,7魚中就好,早排入番BIG-O,都係呢個價
Chandlermok 發表於 7-11-2012 12:49 AM

睇下GX-43 大武士都要16000日圓, 相信7魚中應該唔得

仲有其實BIG O定價12800日圓, 跳左先7魚中
從圖片胸部左右側均有一對與手臂相約大小向上彎的凹位看, BANDAI隻太空保衛者雙手應該是胸部分體後左右手之前臂屈入胸部內.
從圖片胸部左右側均有一對與手臂相約大小向上彎的凹位看, BANDAI隻太空保衛者雙手應該是胸部分體後左右手之 ...
achtang 發表於 10-11-2012 11:08 AM

點屈呀...大鐵人17號咩!
    好異相姐
點屈呀...大鐵人17號咩!
    好異相姐
eric 發表於 10-11-2012 04:16 PM

冇錯, 不過屈既過程有少許不同, 但結果會差唔多.若果唔係, 胸部兩側(翼下)就無須特別做成彎位, 應該一條直線就可.
冇錯, 不過屈既過程有少許不同, 但結果會差唔多.若果唔係, 胸部兩側(翼下)就無須特別做成彎位, 應該一條 ...
achtang 發表於 11-11-2012 12:15 AM

佢個個彎位好似用黎同子母機個后轆接合用既接合位.
估計都係要拆手.
佢個個彎位好似用黎同子母機個后轆接合用既接合位.
估計都係要拆手.
kr2004jp 發表於 11-11-2012 01:13 AM

拆手合理D

以前果隻對腳打開有兩枝好長既轆唔知而家會點

o係網上 search 到呢隻 danguard... 除左手工比粗糙一點, 外型及比例真係唔錯!!!! (尤其博頭位)

用山口式"麥加登"來改的嗎???
o係網上 search 到呢隻 danguard... 除左手工比粗糙一點, 外型及比例真係唔錯!!!! (尤其博頭位)
轟太郎 發表於 12-11-2012 04:27 PM
哩件作品好似係TD既師兄出品
睇下GX-43 大武士都要16000日圓, 相信7魚中應該唔得

仲有其實BIG O定價12800日圓, 跳左先7魚中 ...
redfish 發表於 10-11-2012 09:30 AM

依隻高度同大武士差不多但配件比大武士少..不過考慮埋受歡迎程度同可能加價/匯率等(紅魚兄講得岩).....定價應該會比大武士貴少許...事後會唔會跳樓就唔知:31:

當年金毛定價23100日元,港定約14魚(大約6算)
大帝定價24150日元,港定約17魚(大約7算)
如果假設太空保衛者定價16000日元(註:大武士當年定價16800日元,BIg-O定價為13800日元),用7算折為港幣約11魚,8算則約為港幣13魚..

不過如果超過11魚我個人覺得稍貴...
回復 252# 轟太郎

呢隻係小弟早期作品! 玩下啫唔好太認真。
回復  轟太郎

呢隻係小弟早期作品! 玩下啫唔好太認真。
tom0083 發表於 12-11-2012 08:23 PM

原來係兄台既作品, 做得非常好看.  :)

請問用左幾多時間去制作??
唔知幾時會出呢?