Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 超合金魂出太空保衛者,齊齊討論一下 (3月1日 #341 UPDATED)

超合金魂原本就係要做番以前個種感覺,所以D產品大細都會參考原本超合金的大細;太空保衛者原版本超合金是不屬於宇宙大帝那級別合體機械人的產品,做得太大反而失了原味。
高9寸左右吧!
gt3ian 發表於 3-11-2012 06:38 AM

如果係20 - 22 cm , 絕對收貨, 希望可做到十魚左右, 我寧願一隻唔算有大愛既機 (點都唔及大帝六神), 細少少但唔使去到十七、八魚咁貴
頭像被屏蔽
Y記唔係唔好,只不過唔乜機械感,上身亦有啲太扁。
希望有埋架車同飛機:67:
超合金魂原本就係要做番以前個種感覺,所以D產品大細都會參考原本超合金的大細;太空保衛者原版本超合金是不 ...
HighLamb 發表於 3-11-2012 01:30 AM

完全同意:71:..................................
睇佢前臂大細, 似乎難以收納
denlo 發表於 3-11-2012 12:08 PM

根據BANDAI過往做法,應該會有一對體積較細既拳頭作變型時用
From the Lucca Comics and Games (Italy)

如果係20 - 22 cm , 絕對收貨, 希望可做到十魚左右, 我寧願一隻唔算有大愛既機 (點都唔及大帝六神), 細少 ...
kinis 發表於 3-11-2012 09:27 AM

如果無加價,依個高度同配件數量一般開價七至八魚港幣左右。
回復 191# hehemimi

係就好啦:)
睇真D真係幾靚!係細小小!
最好做番實淨D, 唔好好似雷登咁鬆
回復 183# gt3ian

我估可能得8吋左右高....
我記得以前既超合金做得好好,希望可以做到完全變形,唔洗換件就好
UPDATED
Gx62-danguard01.jpeg Gx62-danguard02.jpeg Gx62-danguard03.jpeg Gx62-danguard04.jpeg Gx62-danguard07.jpeg Gx62-danguard06.jpeg Gx62-danguard05.jpeg Gx62-danguard08.jpeg Gx62-danguard09.jpeg Gx62-danguard10.jpeg Gx62-danguard11.jpeg Gx62-danguard12.jpeg