Toysdaily 玩具日報

查看: 10408|回復: 16

[機戰系] 我至愛機體之一 藍古鐵

今次呢隻古鐵係我第2次砌 舊果隻係噴罐作 新舊都係2.0版本
話說以模型黎計 我真係鐘意2.0版本既古鐵好多 因為新既造型真係更有大隻老既feel
再加上佢果兩隻巨拳 只可以形容 型!!!!:em91:
係呢度聲明 某論壇我已經由水櫻改名做Bakayalaw 係我本人 絕無抄POST

下年我會再整多隻2.0古鐵 會噴返做紅色 再加呢次既經驗 再加以改造
我愛古鐵!!!!:em91: :em91: :em91: :em91: :em91: :em91:
好靚 !!!!   :71::71:
nice~ :71: thx share :64:
隻藍色好正:71::71::71::71:
good painting~~~~~~
NICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!我都好中意古鐵!!
請問隻藍色點溝嫁?:handshake:
回復 1# 怨恭

金屬籃的色調
處理上未有違和感
一件很好的作品
回復 7# ORZ3000

只係直用HOPPY NO.50既透明藍
話說隻透明藍好特別咩? 我比較少噴透明藍唔係好知
透明紅噴得比較多
你D銀色油得好靚
特別係手既釘
請問用咩油?手油定噴?
thanks
回復 10# terencedull

果d丁全部係真丁黎 唔係手油
回復 10# terencedull

講錯左 你係指果支大丁? 係噴的 用左3種油去噴
金屬藍..............:71:
正!
回復 12# 怨恭

可否講下用邊三種?
我都有隻模型準備要噴銀色
想做到你既效果
thanks
回復 14# terencedull

先噴令身黑低 跟住開唏d黑鐵色仲有銀色 大約1:6左右
先噴黑鐵 開細氣壓槍同件既距離大約1隻手脾 每次輕輕噴一下
打圈咁噴 由下而上 我就大約4~6下就已經收手
千萬唔好噴實 要夠簿透返黑低出黎
銀色亦一樣 大致咁樣就ok