Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 古物新入--電磁戰隊(數碼戰隊)

各位C兄,我今次入既係電磁戰隊的主力機--銀河百萬!!

電磁戰隊

比埋個OP各先^^
http://www.youtube.com/watch?v=Vr9ppd_hyKY
明明就係電磁戰隊,
都寫到明架啦,
無記仲要改名做數碼戰隊,
都唔知無記啲人點做野架!!!!!!
(最近侍戰隊都係咁,畫面上大大隻字寫住折神都要改做武神!!!翻譯果個唔識字就返去讀下書啦!!)
電磁戰隊的主力機就是銀河百萬,
無記叫佢做數碼金剛!!
(又係不知所謂的翻譯,仲要把金剛數碼化!!)

今次都係食玩來的^^

我入就當然係食玩啦~~

銀河百萬--太空船形態

機身上的線條,讓它更有機械感

當銀河百萬的機頭打開,百萬太空梭就會從中出發

百萬太空梭

銀河百萬變形,戰鬥形態

完成!!銀河百萬!!

武器方面有:
百萬護盾

經常使用於銀河百萬自宇宙衝入大氣圈時

推進來福槍

由百萬太空梭的推進器所變型而成的光束槍,用於遠距離攻擊,具有一擊必殺的能力

百萬軍刀

從銀河百萬的右手實體化的劍型最強武器

銀河百萬,雖然都叫電磁合體,
不過小弟不感到什麼合體的成份,
用太空做主題,造型也有點星戰的感覺,
也算是個不錯的設計。

最後送個銀河百萬的DX廣告比大家啦
http://www.youtube.com/watch?v=z ... ure=player_embedded

謝謝欣賞^^
呢隻睇落原來都唔錯喎:58:

話說無記o的翻譯真係不知所謂
諗住侍咁鬼多中文應該正正常常
點知最後都係騎呢收尾:67:
:71:
又係買唔返的珍品,就算有都好X貴...:58:
將侍戰隊變成武侍戰隊已經想吐糟「武武士戰隊」...
折神有漢字都可以變武神...
回正題,電磁戰隊變成數碼戰隊,好似當時係播緊數碼暴龍...
正!我當年都有打算入手!可惜太貴!( 小弟當年好細… )
當年都有套DX版,仲要係日版,最後都賣左。
將侍戰隊變成武侍戰隊已經想吐糟「武武士戰隊」...
折神有漢字都可以變武神...
回正題,電磁戰隊變成數碼戰 ...
御姐喵 發表於 20/8/2012 09:13

有人自作聰明, 以為細路唔明 :34: :34: :34:
好有氣勢既銀河百萬...數碼戰隊好懷念~