Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【THE SUPERMAN #4】Enemies: METALLO

METALLO
原名John Corben,本身係一個專業老千。喺一次致命嘅交通意外遇到Professor Emmet Vale,教授將垂死嘅John帶返實驗室,並且將John嘅腦移植到一個用氪氣石做能源嘅機械人身上。
但由於教授一直都認為Superman喺為咗侵略而到達地球,所以教授將消滅Superman嘅指令同時輸入咗俾John並且改名Metallo。成為Superman其中一個強敵。

以下係Metallo唔同嘅造型

今次分享Mattel DCUC Wave 5 Build-A-Figure 嘅純機械Metallo

可以拆走胸甲現出氪氣石

Superman客串一下

PS張相

BAF嘅figure較高大(約8"-9"),可動性高。但相對價錢較貴,一係入成個Wave一係等有人齊件放先砌到完整figure。
最可惜嘅係DCUC已經停產,點解連Apache Chef,Atom Smasher,Kalibak出,就係唔出Doomsday呀? :help:

希望各位鍾意,多多支持,謝謝觀賞:64:
好少接觸 DC comic , 多謝師兄的介绍,說不定遲下 DCUC 又來個 Return Series 呢!
Very good!!謝謝介紹!!!
好精彩的美圖:71:
以前是WAL-MART限定,後來有再版
我是趁再版買的
DCU沒收到這隻經典就太可惜了!
謝謝分享
頭像被屏蔽
Thanks everyone.

剛剛先發覺個胸甲一路都係上下掉轉咗:( :31:
頂超人強敵~~無敵真寂寞 給超人舒坦舒坦也好~~
用心介紹既好post, 實支持:71: