Toysdaily 玩具日報

查看: 26524|回復: 28

[玩具報告] 極品雙龍!!!!—ROBOT魂 125 ALTRON GUNDAM 完全玩評報告

玩過WING,自然要入埋隻雙龍啦,不過,真係無諗過隻雙龍會正成咁。如果下下都係呢D QC既作品,講真,依家個定價我係完全可以接受既﹗呢隻雙龍唔講得笑,真係好正,點正法,去報告啦~~http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/722920/index

盒仔細細,不過買個時都知QC唔錯。我個隻係個咀度有少少上色淺左少少,可以接受~

內容唔算好多~~不過夠玩有餘啦~~

睇下個本體先,好靚仔,全身幾乎搵唔到有水口位,同上次BLAZE差好遠(BLAZE個水口係個頭度,抵打啦)

上架容易,完全無問題。唔用佢畀既插一樣可以上架,當然係唔用插好過啦~

玩下隻槍先~隻三尖刀好正,前後都有刀刃,靚仔﹗個支棍既長短適中,非常好。而拿槍手好穩陣,本來以為係套入去既,點知原來係拔槍頭再將支棍插入隻手度,咁樣就非常方便了,好玩,唔易甩﹗

槍頭可以轉做尖刃狀態,感覺更有型﹗可以做到好多唔同既效果~

如果支槍做長少少就非常好了~雖知依家都OK了~

學番盒底個野,將其中一個槍頭拔走

感覺更似一把長槍啦,諗起無雙趙子龍~~

槍既握法有好多種,正~~

單手一樣無問題~今次隻手好實淨,真係100分﹗

係時候去玩隻手先,先前好擔心隻手會唔會出事。大家都知啦,多關節既玩具,最怕就係:1. 關節鬆,容易跌;2. 唔鬆,但唔夠實。呢次雙龍完全為大家摒除呢方面既擔心啦~同樣是一百分。另外,呢次玩短龍MODE係不用換件,直接拉隻手出來就可以,再將個龍頭整落黎就OK了~~

條尾可以跟埋一齊郁,爽呀﹗龍頭整得好靚,個口可以張開,而且各個關節唔太實,可以隨意發揮創意,點扭都得,正﹗

呢D時候當然要雙龍出海啦,完全無問題﹗有諗過個龍頭大小小更好,不過,再大就可能要換件,咁就好麻煩了

依家將一隻手駁長佢,大家睇下差幾遠啦~~呢次駁長手個下做得唔錯,好易搞,而且唔易鬆,關節又實淨,上左EXTENSION一樣無問題,都係可以隨意玩~~

隻手可以做華沙哥個參考啦~順手擺番個華沙哥招牌POSE先~

兩手FINGFING就係咁~~

總評:
呢隻雙龍無得彈,真係太好了,樣樣都正,比起當年既F91,誠然,ROBOT魂走左去另一個世界了,分析如下:

優:
1. 關節實,好易玩
2. 上色正,無得輸,0出界,全身幾近找唔到水口位
3. 可動度高
4. 不用換件出龍應作一讚
5. 加EXTENSION部分設計用心,再讚
6. 背包穩陣,正﹗
7. 支槍製作精美,可以有多種玩法
8. 上魂STAGE個度做得好好,易上易落
9. 腳掌可動度高,接地性一流,可以玩番近STRIKE既SWORD MODE既動作

劣:
1. 真係無咩好講,個頭既可動度不足
2. 對翼可以再整靚仔少少
3. 裙甲個度都係整得麻麻地~

如果大家想睇更多R魂報告,請到小弟的BLOG:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/722920/index
好正的分享, 剩睇圖都覺得好正
睇來TV版W條LINE都做得好好...
W0已經充滿驚喜,估唔到雙龍都保持高水準
雖然W唔係我杯茶!!不過睇完大大個report都覺得隻雙龍出得好有誠意!好正!!{:3_133:}
可惜唔係EW版,但大大沒有出登霸玩評,直接跳到雙龍,大大沒有買登霸?
相同價錢一隻正到魚翅(ALTRON)    一隻就差到粉絲( BLAZE)

thx report pal.
回復 6# taken

完全同意啦....
隻BLAZE真係令人好失望~
好正, 多謝分享...期待 5 子齊章圖 :35:
:$

GP03S's feel :DD:DD

this ALTRON looks funny ~
吳係子龍係哪吒至眞,五飛都係坩叫佢
華沙哥mode最靚仔:shiny:
仲有一樣唔好就係屎忽塊甲唔郁得,其餘都好正,一開盒就馬上劃線
唔小心bid咗隻wing zero,睇嚟就快再唔小心多次喇.......:31:
依隻出得好正:71:
雖然好正...見到個個ching都比好高評價
但係因為咁更加期待隻EW版...