Toysdaily 玩具日報

查看: 18791|回復: 20

[新品消息] D-Style 勇者王 完全合體

哈,之前入了兩個鎚的決定果然是沒錯的:34::34:
直接等全金色版, 之前隻GGG全金版都唔錯
唔知會唔會出多隻夜光版 :35:
呢款又是走唔甩:49:
出得太好啦~唔買唔得~
:56:我要GGGG呀!!!!!GFG都好
原來 yen 價貴過隻 ggg:31:
3000 YEN 買隻偷膠王?定價太進取喇!
其實佢地係咪零可動???
回復 1# 玩具日報記者

多謝大大資訊分享
回復 5# 歐叉獅子

沒錯!已中毒,走不了:35:
其實佢地係咪零可動???
空 發表於 31-12-2012 12:40 AM

唔係零可動。

以GAOGAIGER本體來講,基本關節係齊全的。
當然因為係Q版關係,唔係所有POST都可以做到(例如飛膝頂撞果類)
但一般POST都應付到有餘,仲可以玩分體合體
雖然有部份件的偷膠幾明顯,但基本上素組都無乜大問題,個人覺得已經係非常不俗。(當然自己補色會更好啦)

接著的J-ARC,在合體變形後(KING-JADER)基本關節係齊全的。
J-PHOENIX果時的兩手似LEGO人仔咁,但因為真係太細,所以可以理解
合體為J-ARC時覺得不錯,變KING-JADER後手腳都可活動。
雖然有少量件的偷膠幾明顯,個人覺得已經不錯玩,唯一問題係有D地方要自已上色。

之後的鎚仔連STEALTH GAO II,人形MODE雖然無乜關節擺唔到咩POST(似LEGO人仔)
但可以變到坦克、又變到人形、仲變埋鎚同GGG玩合體、
雙腳的士把拿都做埋可以玩反出拔釘…
雖然偷膠幾明顯,個人覺得已經係合格有餘了。當然問題又係有D地方要自已上色。

再之後的超龍神,冰龍火龍雖然無乜關節擺唔到咩POST(又係似LEGO人仔)
但可以變到車、又變到人形、仲玩埋合體,以Q版來說已經超出我預計了…
雖然偷膠有D位幾明顯,但個人覺得係OK的。當然問題亦係有D地方要自已上色。

所以o黎緊佢出膠快架我應該都會買。
仲好期待佢快D出埋風龍雷龍…
唔係零可動。

以GAOGAIGER本體來講,基本關節係齊全的。
當然因為係Q版關係,唔係所有POST都可以做 ...
艾雲 發表於 1-1-2013 05:51 PM

其實造形上我已經好滿意  仲可以合體體....但d盔甲頂住晒  好似冇乜可動咁
見到頭盔度有兩個balljain,吾知有乜搞作呢