Toysdaily 玩具日報

查看: 15050|回復: 16

[LBX] 注意!!!上色地獄!!!LBX 037 オーレギオン

好耐無發post,就襯依家放假post一下
依隻オーレギオン呢...講起就火都尼埋:53:,點解咁講呢?我一開始諗住整係買d9,點知見到尼隻盒面圖死咁型,就抱佢同D9走...點知就中左伏la:69:
我同個fd一整砌,一路媽聲無停個,完成之後真係想一野定佢走!!:*
佢本身設計colour多,點知尼隻分色少兼差,身上d紅色圈圈全部要自己上色,隻翼內側係灰色,but佢完全無分色.d導彈又係單色比你,最離譜係個盾,成件黑色俾你.............:Q,大家知咩事啦,最onX,就係個拳個,本身係成個白色,佢竟然係手背"分件",佢竟然係手背"分件".佢竟然係手背"分件",佢竟然係手背"分件"...你其他地方咁多色你5分,係白色度分件?!==:60:我重要成隻上色,masking都mask左1-2hrs...諗起真係痛苦既回億..各位,買D9啦,簡直係天堂與地獄嘅分別!
算!睇圖算(taken by cell phone,sorry for low quality photos)
四面圖

pose!

attack function
(好使好用嘅永恆之槍effect)
ステインガーミサイル
我王炮!!!
變型!

JETスドライカー!
與D9合照
PS:如杲真係好有興趣or忍受到佢素組or預左上色先好買,我其實強烈不推薦買,因為體會過佢嘅恐佈...:56:,真係買左嘅話...我只好引用kamen rider eternal嘅一句:さあ、地獄を楽しみな!「來吧,享受地獄的樂趣吧!」
thz for watching:77:,Also MERRY CHRISTMAS!!!!!
さあ、地獄を楽しみな! :58:

i pass
多謝師兄分享,本來打算入坑,依家可以慳返!
回復 2# ygat2005
Good pass!!:71:
回復 3# wlhactl
想入坑可以買アキレスD9或者等今個月29號出嘅オーデインmk2,特別推介
很用心的上色, 很好的分享
謝謝大大
算啦,你整得咁靚

不過真係笑左

佢竟然係手背"分件:(
頭像被屏蔽
回復 6# 歐叉獅子
多謝支持!!!
回復 7# gerrard814
唉,你都笑左呢...真係腦殘嘅設計
回復 8# 聶風
有少少5眀你後面個句既意思,sorry:?
多謝師兄分享~~~!support
回復  gerrard814
唉,你都笑左呢...真係腦殘嘅設計
麻友 發表於 25-12-2012 07:30 PM

其實造模方面基於手背圖案先分件,如果唔分件手背就無咗啲紋架喇。。。

呢隻同樣地係貼紙地獄,雖然我只會貼眼。。。
諗返轉頭,如果佢分件分得咁細緻,咁佢個價應該會同一盒HG體齊。。。分分鐘貴過奧比斯:50:。。。
多謝師兄分享~~~!support
MK-54 發表於 26-12-2012 01:22 AM

Thz大大's support
回復 13# 鷹頭獅
Maybe u are right,but作為一個消費者及模型玩家,當然想佢又有合理價錢,又有5錯嘅質素...雖然以笨大嘅性格都冇可能...雖然呢隻以尼個價錢尼講可以話合格,但砌上手有種覺得笨大有點草草了事嘅感覺,D9就相反,雖然D9本身色塊少,但最少比我覺得佢係有心機設計...講左一大輪廢話...