Toysdaily 玩具日報

查看: 29739|回復: 80

[新品消息] 請問有冇人知METAL BUILD 00 Gundam SEVEN SWORD 會唔會再版?

請問有冇人知METAL BUILD 00 Gundam SEVEN SWORD 會唔會再版,出面個價好貴,好想入番隻:help:

連Metal Composite都無再版過, 1001-1009真係一款都未試過再版, 何況Metal Build呢啲比較新既系列?
隻00 Raiser (Trans-AM) 個價仲跨張呀!  :42:

冇人知會唔會再販
正如樓上師兄講metal composite未試過再販一樣
請問有冇人知METAL BUILD 00 Gundam SEVEN SWORD 會唔會再版,出面個價好貴,好想入番隻
wai871109 發表於 28-9-2012 21:32

師兄,我嘅諗法喺咁,亦唔知你對 O-Raiser 有冇情義結。

MB 00 yen 價大約 15000,如果佢再版嘅話,以宜家個市場嚟睇,我相信佢最低限度都會做 10 算以上,即喺 1500+。如果你要埋 O-Raiser 嘅話,另加5000 yen,但係魂 Shop 要 14 算以上,即喺要 700+!Net Cost 已經要 2200+,更何況魂Shop要再版嘅可能性更低!!

所以我估佢就算 00 同 O-Raiser 都一齊再版,我相信街起碼都 3000 樓上,而我亦選擇咗用多三成去高追!!

就當佢 00 同 O-Raiser 都一齊再版,我相信我都係輸 1K,好過有得睇冇得玩!!

再況且,宜家 1K 都唔喺做到好多嘢!!

:64::64::64::64::64:
回復 1# wai871109

不會了•••••••••••
出邊放緊4千幾5千,如果真係唔再版就入手,因為太鐘意,不過真係好金:help:
不用想。。。。依個系列都未試過再版,不會再版。。。

嗱.........MB-01係用7劍牌頭出........即係普通00R係未出過的(即不計trans-am)....咁樓主有無多返尐希望.........:58:
樓主玩小件.炒得太高.我都欠1只7劍
就算再版人,飛機都唔會平,因為飛機係魂限,
再版人只會令飛機價錢更高
就算再版人,飛機都唔會平,因為飛機係魂限,
再版人只會令飛機價錢更高
超級玩具迷 發表於 29-9-2012 08:17 AM

魂商店限定品so far都無再版過, 無論什麼系列的魂商店限定品都係.

小弟都幾同意Godzima兄的分柝. 我覺得 早買早享受、遲買又平唔到幾舊.
何況七劍、O Raiser及OO Raiser Trans-AM的價錢都一直升緊, 如果情況許可而又真係有愛的話, 唔建議再等.

現時OO Raiser Trans-AM的價錢, 應該與七劍+O Raiser差不了多少.  建議先追七劍, 再後追O Raiser. 或者只入OO Raiser Trans-AM.

如果返出七劍,行貨一向吾會計十算,萬五日元當年都係九魚多有交易,
通漲成本貴極加店食多啲,個人覺得都吾會去到十算甘厳重⋯
本來我都想等再版, 但又唔知要等幾耐, 所以都係決定唔等, 係七月入手, 個價都算係咁.
但前幾日見到其中一位師兄既 MB 十劍, 又令我尋晚出旺角果時去望下咩野價位, 點知又比我買果時貴幾舊, 所以...........呢類神物, 都係早買早享受. =.=""""

樓主, 聽我一句 ----- 算了吧, 放開他.
我都想買, 但係價格不合理. 能放棄是好事