Toysdaily 玩具日報

[分享討論] HT Ironman條底根本就好小事,自己整啦~(55/F有嘢睇呀喂)

玩具之嘛~就係拎嚟撚架啦~有咩好驚?
嗱~你睇~

再講,我認真的~即使無經驗,膽粗粗跟我 ...
不肖生 發表於 12-9-2012 05:45 PM

10 月幾日假期 我都要噴返晒d 3 角底, mark 3 噴半身, mark4同mark 6 噴老底, 一係賣左佢當冇發生:unhappy:
回復  neo.L

灣仔[紅A]有~另外旺角一帶我印象見過,但唔記得邊間
不肖生 發表於 12-9-2012 10:39 PM
灣仔[紅A]好似執左........
hk小文 發表於 12-9-2012 10:49 PM

...........有冇咁好彩呀??
玩具之嘛~就係拎嚟撚架啦~有咩好驚?
嗱~你睇~

再講,我認真的~即使無經驗,膽粗粗跟我 ...
不肖生 發表於 12-9-2012 05:45 PM

絕對讚同,錢只不過係炒高嘅姐!!!!
謝謝樓主教學~~~~~~~~
回復 47# neo.L

好似係搬咗去夏門街(修頓球場對面)
唔係執咗

當然,我唔否定有可能搬咗之後又執咗~
因為我都好多個月無去
樓主真是高人,謝謝教學!!!!!
我都經常擺D舊玩具出嚟拆件噴油,噴完又砌番將玩具返新
我買v color試過(當然係搵d廢軟膠試), 結果完全失敗,好彩我用支cheap cheap噴筆試咋!!! 我後來都係用返Mr. Color clear red再噴gross就攪dim,基本上唔駛擔心甩油!(夾硬屈另計)
補充: v color 雞旺17樓有得賣

剛剛完工,廢事開多個標題屈分,係度RE算~

補充: v color 雞旺17樓有得賣
kenso23 發表於 13-9-2012 02:34 AM

你講肥青蛙?佢親口同我講佢冇得賣同重來冇賣過............
剛剛完工,廢事開多個標題屈分,係度RE算~
不肖生 發表於 13-9-2012 03:25 AM

金色係用透明黃+透明橙?個人覺得加多少少透明橙好d.......      我可能都會搵隻mk2黎改mk3.........

回復 57# neo.L

片入面其實都幾偏黃調的

實物無咁青,實際隻色比較似我頭像隻色,但又青少少
金色位自覺差不多,因為都試咗幾隻,反而紅色我噴少咗層溝濁咗嘅深半透明紅
家下隻色如果以接近電影計係鮮得滯,*其實都無咁鮮,影相色偏咗,所以紅又紅啲黃又黃咗)
不過噴到位呢個位覺得好靚仔就停咗佢(其實係懶,想早收工)

隻金係用GAIA124黃銅做主加銀色
回復  catcat

我想問ching 郁手果時有冇赤赤痛
wayneadd 發表於 12-9-2012 06:12 PM

老實講, 真係無.

反而中途因資料有誤, 發覺有D位改錯左, 但最後都能夠執得番.
謝謝教學,拆我夠膽,但係冇玩開模型,自問上色冇乜天份