Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 退出玩Figure.......

我唔敢話會停止唔訂,但我會真係捻清楚先訂...之前都賣左好多出去,因真係冇位啦.
我都無位了,有錢都係咁話,每個月買5、6千蚊玩具,其實可以買到其他野,
唔係比唔比得起問題,只係自己都覺得唔健康。
Yes it is very unhealthy paying preorder amount up to 5k each month.... plus space is entire issue..... can't kept on buying figures... also they will improves head scripts and body... avengers was the first wave of the right direction with the actually 1/6 scale instead of going all 12 inches body... even that improvement come in a price which we pay few hundred extra for it...

You & Me : 死性不改

我怕可一不可再 難道買Figure都有害
我確信買它不會錯 威力令我排幾條隊

Yahoo話我傻 喜歡舊貨
寧用炒價去追貨

人天生根本都不可以愛死櫃中的一個
無奈Hottoys最夠刺激我 出乜也治到我
好多C Hing的教唆 我亦捱不過
笨QC 換parts 就激死我囉

買Figure就多障礙 死性我不想改
如我沒有新出的一個 我沒法活得來
12"的存在 是我從來都志在
難道改去玩種菜

獨白:
點解要買姐?
點解唔可以買呀!?
你唔覺得好辛苦咩?
辛苦∼但係我鐘意呀!
買吧啦∼!

:52:
其實真係沒完沒了.....

就算無 ironman 3, avengers 2, CA2, thor 2....佢都會出2.0, 3.0....
仲可以翻炒經典舊作

永遠都會繼續出,點都係買唔完
回復 94# QQKK

hahaha good song :35:
我手頭上得一張ht訂單咋
人生好多事情都需要錢
留多個錢係身把啦
嚴選一年入2-3隻都算係健康...不用完全退出既...
蝦您波凸 發表於 7-8-2012 12:18 PM

贊成摟....小弟今年只入了4隻
去年不到3隻
講真∼沒位擺,價格又高..寧可花在別的地方
12figure現在都確定很愛才入:78:
又唔洗話退出咁大件事既
我都係去舊迎新咁玩,眼見手頭有成8張單 咪賣左d同款既玩新既囉
我就放晒T-800 ,thor,mk6,dx01,02,入過d改良左既
覺得差唔多既咪唔好入囉
平常心,鍾意就一定訂,
有時間咪夜晚去排下囉,
冇時間就等冇咁多人先去訂。
貴,係比幾年前貴左三、兩 ...
kafai1978 發表於 7-8-2012 12:42 PM

無錯 , 玩 玩具要玩到好似誓師大會咁 , 會吾會辛苦左d呢 ? 能力範圍內 , 自己錐意咪買羅 , 吾鍾意或能力有限既 , 咪吾買羅 , 一切隨身隨心 , 我吾會同自己講吾玩 , 我只會同自己講值吾值得玩 , 仲有玩具只係身外物 , 玩少d都吾係大問題 .
我之前 d HT figure 差唔多賣晒, 依家得返一隻 "未來戰士 T-800" 看門口....
一開始對HT的熱誠,令香港玩具能再創新天,可惜最後名氣開始大,QC下滑,同遲遲未能出貨的關系,已好明顯玩家開始對HT失去信心,一但信心已失,真係好難救。
口裏說不:42:身體卻很誠實:71:
其實真係好貴,同埋唔多唔小做客得黎要受氣.但坦白講有時寅係好鍾意d電影角色就想擁有佢,我受唔住引誘..結果20張單都黎緊頭..
小弟好鐘意Figure.

訂左 CaptainAmerica, Thor, Loki, DX10, DX11, DX12, BANE, Predator. 大那 ...
jozy 發表於 7-8-2012 10:52 AM

如果大大覺得5再買是解脫,咁這個決定未嘗不是好亊!