Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 退出玩Figure.......

入埋隻Batman、小醜同Hulk就收手,真係夠喇~~
我都係話過玩齊12宮ex收檔...
我都係話過玩齊12宮ex收檔...
denniskwong 發表於 7-8-2012 14:42

神話本來儲埋冥王就打算完, 點知出條EX line,我都係玩打算齊12宮ex收檔, 暫時我都SKIP到青銅EX同D嘍囉角色
我都係, 一套Avengers , tdkr, 真係死得了...........相信我也差不多了, Medicom Star war ,  我有儲齊, Marvel DC Hero系列, 出名個d又差不多夠了, Bruce lee 又儲齊, Predator, 又隻隻差不多........係時侯離埸了,  近排反而幫Medicom, 換body,  又幾有趣.
:以前剛剛出來做野又無錢買! 到現在好少少就覺得買玩具好似乞咁, 出去出邊玩具舖訂個價就升哂或者除時關門大吉:50::50:,去專門店訂"風" 一聲就cut單,同C9 和排隊黨爭.
想點姐:53::53::53::53::53:
我今年美隊、Loki同DX12都夠啦。catwoman 同hulk都唔買啦
下年就可能狼人2.0,但如果得有表情樣就唔要啦
啱啱入坑
不過立定決心只買Ironman系列,同埋一隻起兩隻止!
唔超過5隻!
1&#22175 ...
qiy 發表於 7-8-2012 02:11 PM

:66:師兄記住今日講既話~要做到既定力遠比想像中難:36:
玩12吋人偶真係要嚴選,否則好快就爆櫃。
呢個月夠喇, 下個月再梨 :p 分手再分手再分手, 一年唔知叫幾多次啦~ :34:
比你買完擺响屋企一排又會諗住買隻新,因為新version又出了,舊嗰睇厭咗望都唔望一眼,或者諗吓有得執舊零兩舊又放咗去,騰出空位迎接新貨,大大請記住,無論你隻figure幾正,永遠都唔會係最後一隻,就如手機一樣,明天會有更好嘅發售,無謂令自己辛苦去追貨,幾年後回看一下會覺得自己有點浪費時間,這不就是玩物喪志嗎???始終是玩具一件,relax!!!!!!
平常心,鍾意就一定訂,
有時間咪夜晚去排下囉,
冇時間就等冇咁多人先去訂。
貴,係比幾年前貴左三、兩 ...
kafai1978 發表於 7-8-2012 12:42 PM

但係你要知道,唔通加一千蚊人工就拎晒一千買玩具咩,人生仲有好多野都要用錢,唔止玩具加,好多生活必須品都加晒價,所以依家買野好多時都要三思了,我自己依家就好鍾意先訂,15/16果D就唔訂,等現貨有平先入,無就玩少隻,要知道玩具無限,金錢同空間都有限
我都係vip, 買hottoys大約係出prison break, james dean哥個時代開始... 我發覺近呢一年係咪買hottoys既人起碼係以前既四五倍??? 以前訂野羅野邊洗排隊, 以前最多前面一兩個人哥d 唔叫排隊la... 最奇既係d 人排完隊又轉頭去賣張單, 跟住又有人買, 咁只會更多人排隊, 更多人買單?? 不過我好明白figure呢回事, 邊有咁多hit既角色你出, 今年係咁口岩batman撞正avengers, 可以睇下出年又如何... ? 我個人都認為買不到唔好高追, 好似robocop同wolverine之前冇訂, 又出個version2, 想要又可以考慮... 至於退唔退出, 隨心la, 淡出買少d可能會實際d...
回復 67# 侵略如火

:26::26:
我知道好難揸緊宗旨啦,
如果佢出隻福爾摩斯就真係難攪啦!
但係你要知道,唔通加一千蚊人工就拎晒一千買玩具咩,人生仲有好多野都要用錢,唔止玩具加,好多生活必須品 ...
emilykls 發表於 7-8-2012 03:44 PM

師兄好似好激動喎~!!!!!
首先我講加人工o既意思,係而家乜都加,
玩具加價都好正常。而你加幾多,會拎幾多去買玩具我唔知,
但如果我加一千蚊,我會願意拎多兩、三百黎買玩具。
所以我都講,鍾意先會訂...!!!!!!!!!
聽住先聽住先:he: