Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 退出玩Figure.......

我已經開始淡出o 舊年8張單倒, 今年四張, 明年.....
過幾年搬左屋, 有翻以前興至, 再留意, 到時會有新意o
我唔係太擔心以後買唔倒, 只要係經典, 一路都會再研發再出, 因經典始終唔多o
Batman, avengers 相信會好始starwars咁一路有商品重出, 而技術只會愈來愈好o 而且 Super Heros 亦可以繼續拍或重拍o
頭像被屏蔽
啱啱訂咗Ironman MK VII
係小弟第一隻12"

之前其實都有唸過入12", 不過之前既角色始終唔係自己真係好好好鐘意, 所以唔買...

今次買第一隻12", 我唔會話自己係「入坑」, 因為我都係唸住買自己鐘意既玩具就算了~:43:
既然自己真係好鐘意, 要熱要排隊, 要放低張金牛牛落訂...都無計啦~

只要自己真係鐘意就好啦~:35:
小弟自知自己唔係一個定力足夠既人,嚴選對於我黎講基本上係無可能:(
雖然仲負擔得起ht出貨既密度,但眼見自己真係太過病態了:o
所以把心一橫,上個星期開始賣曬d訂單同埋figure(每星期放幾隻),務求真真正正咁脫坑,享受生活:43:

回復 86# buzz:30:我都係咁話
回復 139# timothy276217
利害,我本身都有呢個諗法,
可惜....隻隻都唔捨得賣,
但訂單就越黎越多........:79:
回復 141# kafai1978
你唔會既!你有大愛!:71:
回復 142# jackie1011
最慘係近排D野全中呀.....:26:
由年頭剩番一、兩張單,
到而家又跳番去雙位數.....:70:
重要係得個訂字,都冇乜幾隻到手....:*
回復 143# kafai1978
不過D個係一個秦還,其實唔會有無晒D單既日子既!
回復 144# jackie1011
我都知,但近呢一、兩個月,
差唔多每星期訂一隻,好似誇張左D...!!!!!!!
(雖然好多師兄都一樣)
回復 145# kafai1978
大家都會跟著訂單走!:43:
回復  timothy276217
利害,我本身都有呢個諗法,
可惜....隻隻都唔捨得賣,
但訂單就越黎越多........ ...
kafai1978 發表於 9-8-2012 11:47 AM

小弟之前都好似你咁諗,但係你一開始賣,心態都會改變:)
對玩具再有愛都好,身邊也有不少東西值得更去愛的,共勉之:77:
依家好多時只係見到官圖好興奮咁去訂,實物來到嘅時候又好似冇左當初嘅熱情。
大拿拿千幾蚊,我都覺得好敗家。所以依家一定嚴選
回復 148# codianno
或者咁講,又開訂至到派貨,
最小都要半年至九個月,
開訂時的確係好期待,好興奮,
但過左咁耐,乜熱都過啦,
仲要不斷有新野....!!!!!
樓主買咗咁多隻先唔玩, 厲害, 我就買咗1隻船長已經好滿足了, 暫時再無一隻引起我興趣