Toysdaily 玩具日報

查看: 22821|回復: 53

[玩具報告] MEDICOM 影月 VS 影月1.5

其實未出之前都知隻1.5同舊版無太大分別...所以開首都無打算入....
但及後有friend肯接手我隻舊版, 所以先出手1.5

話雖如此, 但開盒時都不禁叫左聲---"哇! 有咩唔同呀? 一鬼樣o既~"
不過當同隻舊版拍埋一齊...同玩拎上手玩過之後, 發現都係有少少別o既....

小弟隻舊版可能係少數o既"生還者"...body/ 皮衫未爛亦都無換過...
可以來個清楚少少o既比較....

整體上1.5身型比較fit, 頸圈, 胸甲, 大腿甲都收貼左少少, 手亦無舊版咁長; 所以望落會靚仔d...(註:左新右舊)

舊版膞頭甲水口問題, 1.5改善左(見過幾位大大的1.5得出的結論)

結案陳詞:
如果閣下已有1.0而佢又"健健康康", 又或者對雙劍唔係咁執著o既....1.5的吸引力其實不大.....

但 1.5 對手仍不可拍貼身嗎?thanks!
我果隻手果兩件甲冇你呢隻分得咁開.......:63:
回復 2# hk小文

無錯....圖1那樣已經係極限......
多謝大大詳細分析.....:64:及分享對比相片......我隻1.0可以繼續display la...:43:
我果隻手果兩件甲冇你呢隻分得咁開.......
lcm44bb 發表於 1-8-2012 01:19 PM

你指"者鼠仔"o個兩件?
呢兩件可以自行抽高d架~:36:
但 1.5 對手仍不可拍貼身嗎?thanks!
hk小文 發表於 1-8-2012 01:17 PM

1.5... 似乎蟹手情況沒有改善??????
1.5... 似乎蟹手情況沒有改善??????
il168 發表於 1-8-2012 01:28 PM

無錯.....1.5都仲係蟹蟹地.......
如果無蟹手, 1.5吸引力會大增!!
wa ,對手仲無改善:53:
你指"者鼠仔"o個兩件?
呢兩件可以自行抽高d架~
Kamineko 發表於 1-8-2012 01:23 PM

我冇乜點搞佢.....因為有舊板.....舊果隻換左BODY後太FIT身抽唔到:67:
1.5影完相入返盒.....比老虎見有兩隻影月拎刀斬我都似....:69:
唔好太貴都想買埋, 但成兩千換多兩把劍就算了, 我對雙劍冇執著
thanks for comparing!
Brilliant photos, but it looks like there are no differences other than a new body :(
Disappointed.  Should be call ver 1.1
謝美圖

好釆無訂:63:
見過實物,近睇發現上色出界
接受唔到兩千蚊咁既質素:45: