Toysdaily 玩具日報

查看: 16569|回復: 29

[玩具攝影] 有心唔怕遲,6" Mafex Spidy 當12"玩 + 4 蛛連環一蛛人 O_O 加玩評! ! !

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.539331046123004.1073741857.100001383413606&type=3 (以防PICASA看不到)
最近忙死了,影完相都唔得閒執。:55: 回正題: Medicom 12" 易碎、又貴唔抵玩,但這6"這定位、上色、可動性真的一流。:love: 雖然擺POST會易LUCK手臂,但至少不會扭斷吧~ 我敢言如果呢隻野早2/3年出,我就省錢唔買HT了!{:1_213:}

毒圖殺~

Swing~~~~~~ {:1_238:}

反根斗~~~~{:1_226:}

------------------------------------------------------  
玩評:
玩具報告下我Spiderman的收藏{:1_214:}
雖然Amazing Spiderman隻眼唔係我最愛,但身型SURE WIN~ (左一Hasbro; 右一&二Toybiz)

1. 望上OK! {:1_238:} 最右隻Toybiz不舉了....

2. 望下OK. 黑蛛好唔掂~  最右隻Toybiz型號久遠,不舉又不能下望....{:1_203:}

3. 爆地OK~

4. 無得換手的舊SPIDY, 點都差D~{:1_225:}

5. 屈肚OK

6. 但接地關節近乎零.... 這是MAFEX的敗筆, 有好多動作擺得唔夠型都係因為接地近乎零. {:1_217:}

總結,Amazing Spiderman 動作、上色SURE WIN~ {:1_226:} 比HT更好扭,又唔怕扭壞~ 如果要ht spidy做同樣屈肚動作,爆肚死都似。 最後HT一D相,各有各玩~
這其實是HT地台

正,,,不過我電話睇到圖,電腦睇唔到圖既?
回復 2# wailok20060901

Shit. 雖然FB一定睇倒,但失真更嚴重,用番時得時唔得picasa. 最近好似穩定番少少。 其實係味可以向google投訴?:o
很喜歡你拍的圖和標題命名,
經你攝影下, 6吋真的一點也不差於12吋,
有時更超越呢~~
回復  wailok20060901

Shit. 雖然FB一定睇倒,但失真更嚴重,用番時得時唔得picasa. 最近好似穩定 ...
darknight 發表於 11-6-2013 06:45 AM

我家有隻漫畫版spider可動輸左比呢隻
不過我呢隻medicom手軟   所以有d動作明顯不舉~~
呢隻可動造型都good  我有個fd賣俾我既  
當時賣都 幾貴   我朋友當2手賣俾我  好抵玩
回復 4# cliffordchan107

多謝師兄美言. 圖不夠看, 所以出口術......................... {:1_214:}
回復 5# ngkp19

用white tag 入JOINT 位 ?! 我怕自己萬能膠變了ON 膠膠~~~ {:1_240:}
呢隻真是比之後出個隻 BAT 仔正好多
CHING 好圖
:71:
回復 8# 36韜

各有各正. 其實我本身唔多鐘意套新Amazing Spiderman. 但入了隻BATMAN就覺好正, 再見蛛仔咁好扭就一入~~~~~~~ 一入就愛上了.:D
影得好靚{:1_221:}不過我都唔鐘意金眼Spiderman:26:
回復 10# spawn2

多謝支持~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我本來都唔鐘意. 又嫌套戲口水多過茶. 但如果要求超可動, 呢隻真係好物. :!
very good comparison man, very good!
好圖又要支持一吓!!!{:1_220:}
正點........{:2_287:}
回復 14# y2jo5

回復 13# bbq1120

多謝師兄支持!!!!!{:1_214:}