Toysdaily 玩具日報

查看: 21249|回復: 29

[Hot Toys] 遲來的豬豬俠 (Hottoys MMS179 Amazing Spiderman) P2 加Peter仔踩板

超龜速派貨下終於攞咗(順便拎埋BD T800, 得閒至玩)
呢隻都算唔錯了, 除了Peter個頭改完唔及個版, (唯有焗住受)

而隻豬豬俠真係唔錯, 其實愈簡單無遮無掩嘅figure係愈難整得好,
因為缺點無從掩飾, 如果對腳再長番DD就更好,
件衫無回彈, 膊頭任扭都無甩較,
(之前又話咩爛膊頭, 我膊頭爛佢都未爛, 如果新手可以攞個普通body玩熟先)
頸位可動受面罩限制, 整體都很滿意, 十分好玩!

先來個自組Peter Parker

跟住再狂扭隻豬豬俠

仲有Peter Parker玩滑板未影, 下次再Post

Thanks for watching!!
:77:
正~~~ 其實有冇個BODY 圖睇睇 ~~ 我都買左返黎~~但係又怕好易整壞個SHOULDER~~  好想好似CHING 咁 擺咁多正POSE∼∼∼∼∼
師兄,好圖!俾:71:
自組peter好正斗!  thx 4 sharing! :71:
好圖! d 背包同滑板邊度搵到?
正~~~ 其實有冇個BODY 圖睇睇 ~~ 我都買左返黎~~但係又怕好易整壞個SHOULDER~~  好想好似CHING 咁 擺咁多正 ...
bigmic2109 發表於 25-11-2013 01:00 AM

Body應該跟TTM22是一樣的

好圖! d 背包同滑板邊度搵到?
史丹尼星人 發表於 25-11-2013 09:55 AM

1. 滑板, 塗佬的
2. 鞋,  雞旺的
3. 手機繩, 鴨記的
4. 相機, 塗佬的
5. 褸,  Ins 的
6. 背囊, 雞旺的, (再染藍)
(因散件是早前買, 宜家唔知仲有無)

眼鏡是膠片眼鏡, 直接print落Transparency
(向Triton大大偷師的)

師兄終於出圖!! PETER 係目前見到最正o既自組!!:handshake:
可見師兄對Figure 係有愛~~ 非常有心機~~
如果加多件有帽衛衣就完美了~~:71:

最估唔到係眼鏡原來係Print 的...
師兄拍得好正呀~
其實師兄可自組 10 個自制 body 完成品, 再比成本價貴2-3舊放上網 bid, 相信好快會俾網友清晒.
好正既peter自組:71:
一個字 "正" !{:2_279:}
非常之靚的一個自組Peter Parker, nice job. :$
感謝師兄無私分享。~~~~~~~~~
:57::57::57:{:1_197:}