Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] MEDICOM 影月 VS 影月1.5

呢間公司D嘢 十年都唔改下D問題 改少少係就出  以前爆肩問題真係十年都有係近年先改善了這個問題,你想大改?唔洗想

1.5 好似無4年咁耐,可能我記錯,好似一二年前剛剛出!

但現在重點唔係出咗幾耐,而係D物料問題,一直封印在盒裏,上次打開一睇,已經甩皮和變色,講真!成二千幾蚊,用料有無可能咁差!?
JAYLAU2024 發表於 28-12-2015 10:29 PM
呢間公司D嘢 十年都唔改下D問題 改少少係就出  以前爆肩問題真係十年都有係近年先改善了這個問題,你 ...

完全認同!但除非吾玩特攝,如果唔係都要硬食....唉
starducks 發表於 29-12-2015 03:22 PM
1.5 好似無4年咁耐,可能我記錯,好似一二年前剛剛出!

但現在重點唔係出咗幾耐,而係D物料問題 ...

1.5發售是2012年七月...怎麼算都不止1-2年....
lydiamomo0903 發表於 29-12-2015 03:49 PM
1.5發售是2012年七月...怎麼算都不止1-2年.丨

時間真係吾記得太淸楚!
但重點係 現在D改善係吾係改到值得出2.0 版,一樣仿皮,一樣蟹手,連帝王石都吾試下改發光!
1.5版都話俾多把撒旦劍,宜家一D誠意都無!只少都希望送下 空 -海 -地 晶石!
starducks 發表於 29-12-2015 05:35 PM
時間真係吾記得太淸楚!
但重點係 現在D改善係吾係改到值得出2.0 版,一樣仿皮,一樣蟹手,連帝王 ...

1.5沒有蟹手啊..
仿皮任何玩具廠都ㄧ樣會爛..
帝王石發光技術除非他出新的系列-GENESIS

lydiamomo0903 發表於 29-12-2015 07:04 PM
1.5沒有蟹手啊..
仿皮任何玩具廠都ㄧ樣會爛..
帝王石發光技術除非他出新的系列-GENESIS

我屋企嗰隻就有蟹手...不過吾多玩,多數封印!所以無所謂!
爛皮方面...PVC 我知道一定會爛,但t-1000 都係仿皮,重要放出嚟,到宜家都無事,反而影月收埋喺盒就開始爆...
其實佢有心出好D吾難,副廠都出過帝王石和眼部會著燈架....點解吾去改進下?
starducks 發表於 29-12-2015 09:13 PM
其實佢有心出好D吾難,副廠都出過帝王石和眼部會著燈架....點解吾去改進下?

產品線不同了
就像HT的DX才有可動眼感覺很像
新出的driver跟凱武歸在新產品線就都有著燈了
至於影月為什麼不出在新的產品線
只能說目前新的產品線似乎都是新rider
而且還在測水溫的階段
至於1.5大大有蟹手,
不瞞大大說,小弟我有更鳥的1.0....但我覺得沒有什麼蟹手的感覺...
目前也沒聽日本評論說有這問題..