Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] The Avengers: 1/6th scale Mark VII Limited Edition

乜電鍍上色好貴咩,咁ht隻 endoskeleton咪好抵買
Btw,我諗套電影戲服個成本都唔知到唔到你講幾 ...
KAN0529 發表於 17-8-2012 07:28 PM

我諗同你諗大家都係諗姐,何必咁認真呢,不過我諗造套IRONMAN戲服出黎,由設計到生產都要請一班設計師黎做都應該唔小錢,質料成本應該唔及人工貴,你要知道外國人工唔係同大陸掛勾,如果用幾皮野可以造到套1:1戲服出黎我真係唔介意買套黎玩,有錯請更正
回復 511# emilykls

講緊上電鍍色問題扯到去人工先呀
幾萬蚊絕對揾倒套比你
主要係cg汁
回復  emilykls

講緊上電鍍色問題扯到去人工先呀
幾萬蚊絕對揾倒套比你
主要係cg汁
KAN0529 發表於 17-8-2012 10:37 PM

有圖有價有真相最好有埋link,唔好齋up:58:
Ironman條line呃錢呃到爆!成隻輕飄飄
Strawberry 發表於 17-8-2012 07:31 PM

玩具要咁重來做乜:?拎來掉人:?
Ironman條line呃錢呃到爆!成隻輕飄飄
Strawberry 發表於 17-8-2012 07:31 PM

玩具要咁重來做乜拎來掉人
DevilDavidHK 發表於 17-8-2012 11:49 PM

唔需要太重來掉人
只要有返應有既重量,例如佢會咁好死加d合金既話
就唔會有人投訴輕飄飄咁嚴重?
回復 513# emilykls

你唔係真係以為d戲服真係用金屬做呀:DD
你當d演員個個咁大隻頂到呀
你覺得呢套野值幾十萬我都無野好講lu

你唔係真係以為d戲服真係用金屬做呀
你當d演員個個咁大隻頂到呀
你覺得呢套野值幾 ...
KAN0529 發表於 18-8-2012 02:18 AM

真係唔明d人,我想講的只是玩具其實真係好難同電影1:1黎做比較,就算套戲服幾萬又好,幾十萬都好,ht都無可能用1:6黎做過1:1縮細版,唔洗咁執著捉我錯處,十個叻滿分我只能俾一個叻你,因為呢d好多人都知,唔係新聞黎:58:

回復 517# emilykls

無呀,見你講上電鍍色好似要好貴咁
又見你成個專家話套戲服要幾十萬
老老實實,套戲服咪又係膠
覺得有d搞笑姐
以ht而家既技術ironman既上色一定可以做得更好
上色無論1:1定1:6都係咁上
你難道以為大d既上色隻色會靚d?
而且我想指出套戲服唔同電影入面咁
電影入面主要都係靠cg汁
我都好想HT做到更似金屬質感,更似電影裏的ironman!

無呀,見你講上電鍍色好似要好貴咁
又見你成個專家話套戲服要幾十萬
老老實實,套戲服 ...
KAN0529 發表於 18-8-2012 01:24 PM

其實上黎都係吹下水,無須太認真同執著,可能我講野你唔LIKE,同埋專家方面,我覺得你扮得似D,我講0既未必是對的,無須太過執著捉我錯處,你估返工返學咩,放鬆D啦香港人:61:
想搭單問問 IRONMAN 果D 電池係度可以買度呢 ??   仲有大家的IRONMAN 有冇 拆除個電池出黎架 ??? 多謝解答 ~~:77:
回復 522# bigmic2109
係賣電器果D鋪頭應該有得賣!
回復  bigmic2109
係賣電器果D鋪頭應該有得賣!
jackie1011 發表於 18-8-2012 06:42 PM

jackie哥, 想問下你D IRONMAN 有冇拆掉電池呢 ???
回復 524# bigmic2109
我無呀!不過我週不時著下燈睇下有無問題咁囉!