Toysdaily 玩具日報

查看: 45977|回復: 101

[詢問] 我買左套Decade拉打DVD,(P.6 歷代幪面超人賽跑比賽)

買左台版,$66X

我無睇過以前的新拉打,只係為了Black而買。

睇左幾集,想問拉打空我(Kuuga)的八代大姐,在原著中係咪都要死?
原作中無佢,八代姐只係代替左原作一條先生的位置
原作中無佢,八代姐只係代替左原作一條先生的位置
yugi 發表於 25-7-2012 04:15 PM

我因為decade睇左兩集kuuga。

一條係咪那位警察?

咁原作中那位一條有無死?
我因為decade睇左兩集kuuga。

一條係咪那位警察?

咁原作中那位一條有無死?
mushroom 發表於 25-7-2012 04:23 PM

係,都係暗中協助古加的警察(因為警方一開始將古加同列為未確認生命體)

雖然一條被攻擊過好多次,但最後都係無死到的
係,都係暗中協助古加的警察(因為警方一開始將古加同列為未確認生命體)

雖然一條被攻擊過好多次,但最後 ...
yugi 發表於 25-7-2012 04:29 PM

我差點想講空我,因為台版係咁譯:)

謝謝回答,我遲D可能問你其他拉打的事。
我差點想講空我,因為台版係咁譯

謝謝回答,我遲D可能問你其他拉打的事。
mushroom 發表於 25-7-2012 04:34 PM

其實日語漢字都係打空我的
GOOD try!!!想問就去問﹗成套片之中,只有第一集出現,0係晚上話主角知9個世界要被滅的那個「紅渡」同南光太郎之外,其他既rider都唔係我地睇開的那個(但好似最後一集既劍都係,是嗎?)
威吹鬼、斬鬼、轟鬼、阿晶、電王既小夏娜都係原本演員連戲
我要主角連戲呀﹗AGITO~~~:63:
我要主角連戲呀﹗AGITO~~~
多其 發表於 26-7-2012 10:43 AM

all rider套劇場版最後果個係咪正版翔一?:(
似係喎﹗!!!雖然係肥左少少,哈哈哈哈~~~
根本DECADE當係全新一套拉打劇咁睇就好
太過執著原本故事同人物, 就會睇到火刀尼!!
可能我一開始睇拉打就係DECADE, 所以比較接受到
我就唔記得自己睇邊套先,不過就睇晒電王、AGITO、DECADE、其他想開黎睇,不過次次都唔係幾夠心機…
根本DECADE當係全新一套拉打劇咁睇就好
太過執著原本故事同人物, 就會睇到火刀尼!!
可能我一開始睇拉打就 ...
superterry 發表於 26-7-2012 03:51 PM

真係唔覺火
響鬼篇同KABUTO篇個人覺得超掂:71:
想問Kiva的小渡,原作有無老豆,佢係咪本身都係細路?