Toysdaily 玩具日報

[詢問] 我買左套Decade拉打DVD,(P.6 歷代幪面超人賽跑比賽)

請問南光太郎是同一個人嗎?

我見佢同我細個睇個樣唔同的?:66:

講完笑,佢當然一樣咁有型!

不過套劇就話RX同Black.....雖然樣貌一樣,但就係兩個唔同的人...:36:

最唔明係點解張Black咭.....海東話decade唔用得,但佢自己就可以用。

咁召喚出來的Black係咪真係Black自己?

不過奇在之後睇,decade又可以用亞瑪信的咭喎.......

唔緊要啦,最緊要Black同RX的合作一戰好睇!!

霞之橋竟然留在Black的世界.......諗到無諗過......

我見佢同我細個睇個樣唔同的?

不過 ...
mushroom 發表於 8-9-2012 01:20 PM

佢地係兩個唔同世界的南光太郎,一個係RX世界一個係Black
RX=/=Black,他們是兩個獨立的世界。只係兩個世界都有南光太郎。而且佢地都係假面
海東話decade唔用得,但佢自己就可以用。因為decade無這張卡(這點我都唔明)
召喚出來的Black唔係佢自已,只係借用能力
decade可以用亞瑪信的咭,因為佢可以複制所有假面的能力

不過 ...
mushroom 發表於 8-9-2012 01:20 PM

海東召喚既black,仲要未變身…
可以兩個南光太郎一齊變身…

呢一段,真係decade最好睇既一段。

不過 ...

因為DCD原本只是為十週年紀念,所以設定只可變其他平成9人,至於攻擊咭就可無限制咁用
海東召喚既black,仲要未變身…
可以兩個南光太郎一齊變身…

呢一段,真係decade最好睇既一段 ...
原罪 發表於 8-9-2012 05:18 PM

無錯,擺明為我地而設,睇唔明都唔緊要了。

因為DCD原本只是為十週年紀念,所以設定只可變其他平成9人,至於攻擊咭就可無限制咁用
yugi 發表於 8-9-2012 07:24 PM

係喎,無留意自己變同攻擊兩種。

佢地係兩個唔同世界的南光太郎,一個係RX世界一個係Black
RX=/=Black,他們是兩個獨立的世界。只係兩個 ...
月心 發表於 8-9-2012 03:27 PM

係海東搶走decade張Black咭,跟住話你用唔到張咭
那個在最後一兩集走出來的人,是甚麼來頭,係咪原本劍的演員?
那個在最後一兩集走出來的人,是甚麼來頭,係咪原本劍的演員
mushroom 發表於 17-9-2012 05:29 PM

無錯..........
無錯..........
yugi 發表於 18-9-2012 12:42 PM

覺唔覺最後一兩集的女皇都幾靚:35:
其實我覺得睇Decade唔需要咁上心......當佢係平成十周年紀念拉打大雜燴咁會好啲
(個人意見, 不喜請無視......:36:)
其實我覺得睇Decade唔需要咁上心......當佢係平成十周年紀念拉打大雜燴咁會好啲
(個人意見, 不喜請無 ...
wilford1281 發表於 19-9-2012 01:15 PM

明白的,我不會有太多情意結,因為我無睇過之前的平成拉打。:34:

上心只係盡量讓自己享受到內容。
http://www.tudou.com/programs/view/SKR0uoeQiWU/

21:00 開始有 幪面超人賽跑比賽
我見到Black RX最後那集,南光太郎無變身,但係用蝗蟲號??
我見到Black RX最後那集,南光太郎無變身,但係用蝗蟲號??
mushroom 發表於 27-9-2012 01:58 PM

始終要比佢出一出鏡ge:x
始終要比佢出一出鏡ge
yugi 發表於 27-9-2012 02:03 PM

你講架電單車?Battle hooper
睇左最後劇場版

decade本來無故事,但因為decade復活,所以他的故事就成立了,而平成拉打因為decade而改寫的故事,亦從此成為正選!

鳴瀧不是奸角,他的角色類似第一集同最後一集出場的解說人,知道decade對世界的影響,好想阻止佢,甚至加入super 大修卡,不過撞一撞又打回原型。

為甚麼夏蜜變左女拉打就咁好打?佢只係一個普通女仔..............

那個金屬怪人又是甚麼來的?,之前的作品有嗎?有出過玩具嗎?

為甚麼decade不用殺di-end?