Toysdaily 玩具日報

[詢問] 我買左套Decade拉打DVD,(P.6 歷代幪面超人賽跑比賽)

咁主角都係異蟲?
mushroom 發表於 14-8-2012 02:26 PM

唔係,只係普通人,原作中佢父母被殺然後再被擬態,而當時佢母親已懷有佢妹妹所以一出世就係worm而自己又不知
唔係,只係普通人,原作中佢父母被殺然後再被擬態,而當時佢母親已懷有佢妹妹所以一出世就係worm而自己又不 ...
yugi 發表於 14-8-2012 02:43 PM

咁佢同住的父母係異蟲?
咁佢同住的父母係異蟲?
mushroom 發表於 14-8-2012 02:45 PM

被擬態是佢親生父母,而佢寄住的家除左同住的妹妹(不是親生妹妹)其他家人完全無出過場:(包括佢口中的奶奶也無出過場:(
被擬態是佢親生父母,而佢寄住的家除左同住的妹妹(不是親生妹妹)其他家人完全無出過場包括佢口中 ...
yugi 發表於 14-8-2012 02:47 PM

何解又會知佢父母被被擬態?
何解又會知佢父母被被擬態?
mushroom 發表於 14-8-2012 02:50 PM

因為佢當時在場見到父母被殺及被擬態,而佢又咁啱無比worm發現到先無事
因為佢當時在場見到父母被殺及被擬態,而佢又咁啱無比worm發現到先無事
yugi 發表於 14-8-2012 02:53 PM

咁decade咪好似補完左個故事?:34:

麻麻有出場
其實演kabuto既水嶋hiro都好出名,去到decade 都搵左個二打六黎做,
除左有關連劇場版既,先搵返原班人馬做,
而搵返原本演black同RX ,變身者南光太郎黎做,
好似係為紀念幪面超人誕生幾多年(唔記得第1套即舊1號幾時做,好似係1978年,如係就30年),
其實有幾個拍完本身果套都唔出名,如果肯搵既,估計都有機會請到,
當然錢唔少得啦,
響鬼果d算,又唔係好睇,龍騎,faiz,agito果3個好似都唔見左,劍唔記得,
agito果個只係劇場版臨尾露一露面講句野,
kiva果個變左劇場版講野果個,
其實好多拍黎拍去都紅唔起,最後變左某劇集既路人甲,
或者都係係幪面超人其他劇入面做其他角色
其實演kabuto既水嶋hiro都好出名,去到decade 都搵左個二打六黎做,
除左有關連劇場版既,先搵返原班人 ...
超級玩具迷 發表於 14-8-2012 09:14 PM

KABUTO好像因為結左婚佢老婆唔比佢做幕前先要轉左做作家寫書:(
除左有關連劇場版既,先搵返原班人 ...
超級玩具迷 發表於 14-8-2012 09:14 PM

今年5月Faiz製作團隊自己攪既同窗會

KABUTO好像因為結左婚佢老婆唔比佢做幕前先要轉左做作家寫書
yugi 發表於 14-8-2012 09:23 PM

話轉就轉,勁!
KIVA唔係0DECADE伙都有講好多野咩?好似第一集話9個世界一齊會滅亡,同最後一集話DECADE做咩重未死,而家要打死佢,之後變身做KIVA既咪係佢囉!
今年5月Faiz製作團隊自己攪既同窗會
莫探員 發表於 15-8-2012 02:02 AM

嘩,主角走哂樣,差d唔認得,有冇講佢依家做緊咩,
另外演木場勇治同草加雅人果2個去左邊,個女好似係演識飛怪物果個,
還ok,仲有做咩四葉草怪物留到最後果集都有出場既一男一女,
名唔記得哂...
不過好可惜,套戲ok,不過劇入面d人好似冇個紅得起,
第2幅圖中間果條女,好似係kiva有再出現過,不過做黎做去都係係其他拉打劇入面,
真係紅到可拍唔係拉打劇既,真係得果幾個,電王個主角算係其中一個,
起碼唔係變左路人甲先
想問在通輯The End一集中,那些心口有個A字的,是甚麼拉打?
想問在通輯The End一集中,那些心口有個A字的,是甚麼拉打?
mushroom 發表於 25-8-2012 11:23 AM

劍劇場版裡出現的,所以變身系統和劍相似