Toysdaily 玩具日報

[詢問] 我買左套Decade拉打DVD,(P.6 歷代幪面超人賽跑比賽)

牛牛 ~ 小渡的原作就是第一集出場的[紅渡]
原作不是小朋友 ~ 原作都有老豆 , 不過那個是 [ 紅音也 ]
這套RIDER 分86年版老豆篇同現代篇平行黎做 ~ 其實幾有深度
牛牛 ~ 小渡的原作就是第一集出場的[紅渡]
原作不是小朋友 ~ 原作都有老豆 , 不過那個是 [ 紅音也 ]
這套 ...
白鳥勝子 發表於 26-7-2012 08:50 PM

好深,唔太明你講乜,不過我明到decade中的kiva故事就算。

另外想知龍騎中係咪有回到過去呢張咭?
回復 17# mushroom

想問Kiva的小渡,原作有無老豆,佢係咪本身都係細路?

回應你︰
原作KIVA中,佢係有老豆的,生性極之風流,而主角紅渡都唔係細路,播放時佢係20歲的帥哥。就如白烏大大所講,呢套KIVA係穿梭1986同埋2008年兩個年代一齊進行的。
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5 ... %B6%85%E4%BA%BAKIVA

龍騎中的確係有一張時間回到過去既卡,係奧丁所用既卡,不過睇龍騎呢一集既時候,我強烈咁樣覺得佢係一集「回顧集」﹗呃集數既!!!
龍騎係咪打工?

faiz係咪怪人?
龍騎係咪打工?

faiz係咪怪人?
mushroom 發表於 3-8-2012 07:21 PM

原裝果套

龍騎係記者,都係打工的,不過連就唔係,好像也只是個無業遊民
FAIZ本身係怪人,因為FAIZ腰帶係要怪人先可變到身的,其他普通人拿來變的話會ERROR,不過主角唔係學生,只是個無業遊民
原裝果套

龍騎係記者,都係打工的,不過連就唔係,好像也只是個無業遊民
FAIZ本身係怪人,因為FAIZ腰帶 ...
yugi 發表於 3-8-2012 07:51 PM

記憶中555好似有架工作車嫁wo...做咩唔記得左.....
想問Agito的八代大姐,原作有嗎?
想問Agito的八代大姐,原作有嗎?
mushroom 發表於 5-8-2012 04:04 PM

原作中都有個發明G3系統的女仔的,但和變AGITO個主角無任何關係的
記憶中555好似有架工作車嫁wo...做咩唔記得左.....
goma1988 發表於 5-8-2012 12:21 AM

佢第一集有拿著個手提箱,但不知是否和工作有關,之後做左555後好像一直無所事事咁:(
呢部我都收左日版DVD,不過未睇,打算遲D先睇TVB版既再看日版
原作中都有個發明G3系統的女仔的,但和變AGITO個主角無任何關係的
yugi 發表於 5-8-2012 06:54 PM

咁電王那集當中的電車中的女侍,車長,小女孩係咪原作那位?

最後仲多了一對後生仔,又是誰?

mushroom 發表於 5-8-2012 11:20 PM

電王世界是原班人馬出演的,這兩集也可說是電影"超電王"的序篇來

最尾後生仔應該是指新電王吧,佢在電影"再見電王"出場的

電王世界不是好記得:(

騙字數來了!!!

AGITO之中,沒有一個叫八代的,但原著中同樣角色的是她︰ (她的圖片少之又少!!!更是極少數近代RIDER女而又找不到有影水著的RIDER女之一……)
小澤澄子的,25歳。1977年出生於美國紐約。12歳就讀麻省理工學院,並於15歳時完成博士課程。返回日本後,畢業於城北大學。她是G3裝著系統的設計者,而G3-X及G4都是她的傑作。另一方面,她亦是警視廳未確認生命體對策班的實動部隊G3運用班的班長。Unknown事件結束後她離開警視廳,到倫敦一所大學就任教授,然後和北條相遇。
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5 ... 4.E4.BA.BA.E7.89.A9

電王世界的就如YUGI大大所說的一樣,女侍---秋山莉奈 (不要試圖或企圖去GOOGLE上找秋山莉奈的圖片來看啊!因為她只被人影到她很窮的樣子,所有衣服的布也極少的,很窮的呢…嘿嘿嘿……)她也正正是AGITO原著中的風谷真魚,和南光太郎一樣,是少數RIDER片集中可以出演兩次角色的人物。
野上幸太郎
假面騎士New Den-O 的變身者。為良太郎在未來的「孫子」,個性較為狂妄,稱桃太洛斯等人「阿伯」,身邊有著派遣意魔人泰迪,長大成人以後接手良太郎的職位,不過不太一樣的是,良太郎必須要靠「車票」才能回到過去,然而幸太郎則可以隨心所欲的穿越過去、現在與未來。
回復 24# yugi

洗衣鋪...................

mushroom 發表於 5-8-2012 11:20 PM
一對後生仔一個係新電王野上幸太郎,一個係原本電王野上良太郎,係爺孫關係,因演良太郎既佐藤健冇回歸,劇場版就交代良太郎變返細路